Nogomet

Poljaci će isto bojkotirati utakmice s Rusijom: 'Bio sam iznenađen izjavom'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 27.09.2023.
Poljaci će isto bojkotirati utakmice s Rusijom: 'Bio sam iznenađen izjavom'
Foto: EPA

Predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza rekao je da nacionalne reprezentacije neće igrati eventualne utakmice protiv ruskih reprezentacija. Priopćenje stiže nakon odluke da se dopusti igrati ruskim U-17 reprezentacijama...

Poljske reprezentacije bojkotirati će eventualne utakmice protiv ruskih momčadi u okviru europskih nogometnih natjecanja, najavio je u srijedu predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bio sam iznenađen izjavom koju je jučer (utorak) dao izvršni odbor Uefe. Ako ruskim reprezentacijama bude dopušteno igrati, naše reprezentacije neće igrati protiv njih. To je jedino ispravno rješenje", izjavio je Kulesza.

Ukrajinski savez (AUF) je u srijedu ujutro objavio da će bojkotirati sva europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruski timovi, također zatraživši od drugih zemalja da "bojkotiraju moguće utakmice u kojima sudjeluju ruske momčadi".

U priopćenju objavljenom na svojoj web stranici, UAF navodi da "oštro osuđuje" odluku Uefe, pozivajući je da je poništi.

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnim savezom (Fifa) odlučila vratiti U-17 momčadi jer "djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli".

Do odluke u utorak, Rusi su bili isključeni iz svih međunarodnih nogometnih natjecanja, i klupskih i nacionalnih, od invazije ruskih trupa na Ukrajinu u veljači 2022. godine, a odluku su zajednički donijele UEFA i FIFA.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!