Nogomet

Tomas: 'Po pitanju promjena, tražit ćemo karaktere, igrače koji će dobro ući u utakmicu od prve minute'

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 29.09.2023.
Tomas: 'Po pitanju promjena, tražit ćemo karaktere, igrače koji će dobro ući u utakmicu od prve minute'

Nogometaši Osijeka u subotu 30. rujna od 19:15 sati gostuju kod Slaven Belupa u utakmici desetog kola SuperSport HNL-a. Na otvaranju drugog od četiri prvenstvena kruga Bijelo-plavi će tražiti pobjedu kojom bi prekinuli niz od četiri uzastopne prvenstvene utakmice bez trijumfa...

Trener Osijeka Stjepan Tomas i uoči domaće utakmice s Varaždinom je govorio o imperativu osvajanja bodova, a sada je on još i veći kada njegova momčad gostuje kod Slaven Belupa.

Igraj na Slaven Belupo - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno da je imperativ veći, četiri utakmice smo bez pobjede, znam u kakvom je stanju momčad. Kada sam dolazio bili smo devet utakmica bez pobjede, ali znam kako ih pripremiti, pobijediti utakmicu i vratiti se na stare staze. Najvažnije je da budemo pravi, a što se tiče promjena tražit ćemo karaktere, igrače koji će dobro ući u utakmicu od prve minute, nametnuti se, dominirati i kontrolirati utakmicu. Kada tako krenete, onda do izražaja dođe i individualna kvaliteta koju sigurno imamo", rekao je strateg Osijeka.

Nakon reprezentativne stanke u rujnu rak rana Osijeka postali su ulasci u utakmicu.

"Dogodi se mala kriza kroz sezonu, analizirao sam sve stvari koje su se događale, sve probleme, tako da očekujem dobar ulazak u utakmicu i momčad koja će od prve minute pokazati karakter."

Tomas je svjestan da je onih 6:1 protiv Slaven Belupa na otvaranju Opus Arene samo lijepo sjećanje, utakmica u Koprivnici u subotu nova je priča.

"Na otvorenju Opus Arene u sjajnoj atmosferi smo pobijedili Slaven Belupo. Sada nas očekuje jedna sasvim druga utakmica, s novim trenerom koji nosi nove ideje i novu filozofiju. Oslabljeni su za odlazak Crnca, ali imaju dobru momčad, djeluju kao ekipa s kvalitetnim pojedincima poput Hoxhe i Mioča koji se ističu. Mi smo se dobro pripremili na sve to, znamo kako ih zaustaviti i idemo po tri boda."

Uz šefa stručnog stožera, gostovanje u Koprivnici najavio je i branič Jovan Manev.

"Došao sam u Osijek s razmišljanjem da pomognem momčadi. Svjestan sam naših kvaliteta, kao i što znamo da moramo popraviti ulazak u utakmice. Imamo potrebno za napraviti dobre rezultate i nadam se da ćemo se već iz Koprivnice vratiti s tri boda", rekao je središnji branič, reprezentativac Sjeverne Makedonije.

Želja mu je učvrstiti svoju poziciju u momčadi i pomoći klubu u ostvarenju svojih ciljeva.

"Kada sam došao u Osijek s Adanom bio sam iznenađen uvjetima koje sam zatekao. Pratio sam Osijek, znao sam da je u Hrvatskoj nogomet na višoj razini i za mene je dolazak ovdje korak naprijed u karijeri. Dat ću svoj maksimum da pomognem suigračima u ostvarenju dobrih rezultata, da ćemo brzo izaći iz krize i da će sve biti još puno bolje nego sada."

Na zadnjim utakmicama središte zadnje linije se standardiziralo s njim i Duarteom.

"To je trenerova odluka, mislim da nije bitno tko će igrati, svi smo isti, svi smo jedna momčad, međusobno se poštujemo. Imamo odlične igrače i nevažno je tko igra", zaključio je Manev.

Tekst i foto: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!