Tenis

Novi poraz Donne Vekić, Ruskinja kobna i na startu turnira u Pekingu

Mihaela Bradovski • subota, 30.09.2023.
Novi poraz Donne Vekić, Ruskinja kobna i na startu turnira u Pekingu
Foto: EPA

Donna Vekić ušla je u lošu seriju i upisala je četvrti uzastopni poraz. U prvom kolu turnira u Pekingu bolja je bila Ruskinja Ana Blinkova...

Nakon pobjede protiv Viktorije Azarenke u sjajnom meču u Cincinnatiju, Donna Vekić ušla je u lošu seriju i ne zna za pobjedu. Već četvrti poraz zaredom stigao je u Pekingu gdje je bolja bila Ruskinja Anna Blinkova.

Igraj na mečeve WTA turnira u Pekingu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Druga je to Ruskinja zaredom koja nije Donni prepustila niti set, isto je učinila i Anastasija Pavljučenkova u Tokiju samo što je Pavljučenkova bila još uvjerljivija i slavila je s dva puta po 6:1.

Protiv Blinkove je Donna odigrala ravnopravniji meč, ali svejedno to nije bilo nešto s čim se Vekić treba zadovoljiti, izgubila je sa 6:3, 7:5.

U prvom setu Blinkova je povela s 4:1 uz dvostruki break i Vekić se nije uspjela u potpunosti oporaviti. Vratila je jedan izgubljeni servis, imala tri break lopte za potpuni povratak u set, ali nije uspjela i još jednim breakom Blinkova odlazi do seta sa 6:3.

I u drugi set Vekić je ušla loše i našla se u zaostatku 4:0, tu je uspjela odgovoriti i vratiti se u set, ali odmah nakon toga kod 6:5 daje Blinkovoj 0:40, spašava tri meč lopte, no ne i četvrtu te bilježi poraz.

Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj.

WTA Peking, prvo kolo:
Ana Blinkova (-) - Donna Vekić (Hrvatska) 6:3, 7:5

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!