Tenis

Spašena meč lopta i kompletiran preokret za glavni ždrijeb Challengera!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.10.2023.
Spašena meč lopta i kompletiran preokret za glavni ždrijeb Challengera!

Luka Mikrut slavio je u drugom kolu kvalifikacija za plasman u glavni ždrijeb Challengera u Lisabonu. U tri je seta nakon velike borbe izbacio španjolskog predstavnika...

Hrvatski tenisač Luka Mikrut izborio je glavni ždrijeb Challengera u portugalskom Lisabonu. Danas je slavio u drugom kolu kvalifikacija i kao 542. na ATP ljestvici izbacio 185 mjesta bolje rangiranog protivnika.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je u prvom kolu izbacio 228 mjesta bolje rangiranog Giovannija Fonija, danas je ostvario novi velik uspjeh protiv Carlosa Sancheza Jovera iz Španjolske.

Bio im je ovo prvi međusobni dvoboj, a hrvatski tenisač slavio je nakon preokreta s 1:6, 6:4, 7:6. Meč je trajao dva sata i 16 minuta, a nakon velike drame Mikrut je izašao kao pobjednik.

Sanchez je u drugom setu dva puta imao po break prednosti, a u toku trećeg seta i jednu meč loptu. Ipak, uspješno je izborio tie-break i slavio sa 7:5.

U prvom kolu glavne runde čeka ga netko od sljedećih protivnika: Cobolli, Lee, Travaglia, Roca Batalia, Sousa ili Ramos.

Challenger Lisabon, 2. kolo kvalifikacija:
Luka Mikrut - Carlos Sanchez Jover 1:6, 6:4, 7:6 (5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!