Nogomet

Halilović: 'Drugi mi nisu vjerovali kao veznjaku, a u Fortuni radim napokon ono u čemu sam dobar'

Krešimir Milić • utorak, 03.10.2023.
Halilović: 'Drugi mi nisu vjerovali kao veznjaku, a u Fortuni radim napokon ono u čemu sam dobar'
Foto: EPA

Nekadašnji veliki talent hrvatskog nogometa privukao je pažnju na sebe dobrom igrom u novom klubu. Otkrio je i koja je tajna dobrog početka u Fortuni…

Prošle su godine lutanja i traženja kluba u kojem će pokazati najbolje od sebe za nekadašnjeg velikog talenta hrvatskog nogometa Alena Halilovića. Dolazak u nizozemsku Fortunu pokazao se kao pun pogodak jer ove sezone oduševljava svojim igrama.

Trener Danny Buijs ga koristi u veznom redu, a Halilović smatra da je to najveći razlog njegove dobre igre ove sezone.

"Klubovi mi nisu vjerovali kao veznom igraču i to mi je bio jedan od najvećih problema. Jedino su me u Barceloni vidjeli kao veznjaka, a nakon toga sam 80 posto svojih utakmica odigrao kao desno krilo", otkrio je Halilović u razgovoru za nizozemski Voetbal.

Usporedio je to s vremenom kad je igrao u Heerenveenu.

"Tako je bilo i u SC Heerenveenu, iako sam doveden da igram u veznom redu. Kao krilni napadač moraš centrirati i puno trčati. To nije moja najveća kvaliteta. U drugim klubovima često sam bio bombardiran uputama, a to me natjeralo da previše razmišljam", kazao je i dodao:

"U Fortuni konačno opet mogu raditi ono u čemu sam dobar. Naravno, dobivam i obrambene zadatke, koje uvijek izvršavam. Ali dobivam i dosta slobode, a to je zabavno", zaključio je Halilović.

Foto: EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!