Tenis

Dodig i Krajicek preokretom protiv četvrtih nositelja do finala u Pekingu

Branimir Korać • utorak, 03.10.2023.
Dodig i Krajicek preokretom protiv četvrtih nositelja do finala u Pekingu
Foto: FaH

Ivan Dodig i Austin Krajicek igrat će u finalu ATP turnira u Pekingu. Dodig i Krajicek u polufinalu su bili bolji od Santiaga Gonzaleza i Edouarda Roger-Vasselina...

Još jedan veliki rezultat za Ivana Dodiga i Austina Krajiceka koji će igrati u finalu turnira u Pekingu. Dodig i Krajicek još jednom su potvrdili zašto su trenutno najbolji par svijeta.

Igraj na finale parova u Pekingu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ispred sebe imali su sve samo ne bezazlene protivnike, borili su se protiv Santiaga Gonzaleza i Edouarda Roger-Vasselina i izborili su pobjedu nakon velike borbe.

Nije krenulo dobro za hrvatsko-američku kombinaciju koja je izgubila prvi set sa 6:4, Gonzalez i Roger-Vasselin prijetili su od početka i stigli do prednostima u setovima.

U drugom setu su se Dodig i Krajicek našli u problemima u petom gemu kada su se morali izvlačiti iz 15:40, no uspjeli su i odmah nakon toga poveli su s 4:2. Uspjeli su se Gonzalez i Roger-Vasselin vratiti, ali novi break u završnici seta odveo je meč u produženi tie-break.

Tamo su se Dodig i Krajicek brzo našli u minusu 0:4, ali do kraja meča izgubili su svega dva poena i preokretom došli do finala.

Tamo će igrati protiv Wesleya Koolhofa i Neala Skupskog s kojima su se sastali tri puta. Oba prošlogodišnja meča su izgubili, ali jedini ovogodišnji u polufinalu Adelaidea su dobili.

ATP Peking, polufinale:
Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 1) - Santiago Gonzalez/Edouard Roger-Vasselin (Meksiko/Francuska, 4) 4:6, 7:5, 10:6

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!