Tenis

Petra Martić odigrala sjajan meč, ali ipak je tijesno poražena od treće igračice svijeta

Branimir Korać • utorak, 03.10.2023.
Petra Martić odigrala sjajan meč, ali ipak je tijesno poražena od treće igračice svijeta
Foto: EPA

Tri sata trajala je borba između Petre Martić i Cori Gauff, a mlada Amerikanka na kraju je ipak slavila u tri seta. Martić je imala veliku priliku u trećem setu, ali nije je iskoristila...

Petra Martić bila je vrlo blizu najvećoj pobjedi ove godine, protiv treće igračice svijeta, Cori Gauff, vodila je veliku bitku, imala odličnu priliku u trećem setu, ali nije uspjela završiti posao.

Igraj na mečeve turnira u Pekingu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon tri sata borbe, Martić nije iskoristila servis za meč, Gauff je izborila tie-break i tamo uspjela slaviti te proći u treće kolo turnira u Pekingu.

Martić je od početka meča bila potpuno ravnopravna, ali ipak je izgubila prvi set, jedina break lopta u cijelom setu je iskorištena i to kod 6:5 što je ujedno bila i set lopta za Gauff.

Međutim Petra nije potonula i odmah je otvorila drugi set breakom. Gauff se vratila, još dva puta Amerikanka se vraćala iz breaka zaostatka, međutim nakon breaka za 6:5 Martić je uspjela završiti set.

Odluka je pala i trećem setu gdje je ponovno Gauff bila ta koja je hvatala zaostatak. Martić je kod 5:4 imala i servis za meč, nije ga iskoristila, a onda je u tie-breaku dopustila Amerikanki pet uzastopnih poena za bijeg na 5:1 i tu je priči bio kraj.

Petra je odigrala posve izjednačen meč iako je imala tek 49 posto ubačaja prvog servisa i osam dvostrukih servis pogrešaka. No igrala je jako dobro na reternu gdje je stigla do 15 break lopti od kojih je šest iskoristila.

Gauff će u osmini finala igrati protiv Veronike Kudermetove koja je svladala Lesiju Tsurenko.

WTA Peking, drugo kolo:
Cori Gauff (SAD, 3) - Petra Martić (Hrvatska) 7:5, 5:7, 7:6(2)

FOTO: EPA/Mark R. Cristiano

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!