Nogomet

Gvardiolov povratak u Leipzig u drugoj ulozi

Krešimir Milić • srijeda, 04.10.2023.
Gvardiolov povratak u Leipzig u drugoj ulozi
Foto: EPA

Uoči prvog susreta s bivšim klubom Joško Gvardiol je bio tema za trenere Leipziga i Cityja koji su imali samo riječi hvale. Danas će prvi put u Red Bull Areni biti u drugom dresu…

Jedan od transfera proteklog ljeta koji se najviše iščekivao bio je onaj hrvatskog braniča Joška Gvardiola u Manchester City u RB Leipzig. Susretao je se Gvardiol nekoliko puta s Građanima na drugoj strani i dobivao komplimente od Pepa Guardiole, a ovog ljeta je dobio i priliku surađivati s njim kad je postao najskuplji branič svijeta.

Igraj na RB Leipzig - Manchester City na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ždrijeb za grupnu fazu Lige prvaka spojio je ove sezone City i RB Leipzig, a to je značilo i Gvardiolov povratak u njemački grad, samo u drugoj ulozi. Danas će prvi put u Red Bull Areni biti u drugom dresu, vjerujemo i zaigrati nakon svih riječi hvale od Guardiole i suigrača.

Svi su impresionirani njegovim vještinama i karakterom, a ništa manje riječi hvale nije dobio ni od Marca Rosea, trenera RB Leipziga.

Osim Gvardiola, tema je i jesu li igrači Leipziga spremni uzvratiti za težak poraz iz prošle sezone od Cityja. Bio je to pohod Cityja na trofej koji ime je do prošle sezone nedostajao, a nakon 1:1 u prvoj utakmici malotko se nadao da će City slaviti 7:0. Obrana, u kojoj je bio i Gvardiol, bila je nemoćna pored norveškog stroja za golova Erlinga Haalanda koji je pet puta tresao mrežu u toj utakmici.

Haaland će i danas biti glavna briga Roseu, a Guardiola je s druge strane zadovoljan što mu se oporavila većina ozlijeđenih igrača osim Kevina De Bruynea. City je u posljednje dvije utakmice povezao dva poraza, a dijelom su tome kumovale i ozljede. Danas se žele vratiti na pobjednički put i prekinuti niz Leipziga od sedam utakmica bez poraza.

Što su rekli?

Marco Rose, trener RB Leipziga: "Najvažnije je da vjerujemo u sebe na domaćem terenu i s navijačima iza sebe prenesemo tu energiju na teren. Želimo biti hrabri i direktno se suočiti s izazovom. Dobro ćemo se potruditi i iskoristiti priliku testirati se protiv ovakvog protivnika. Želimo raditi probleme Cityju na svim dijelovima terena, zabijati golove i držati dobro obranu. Ovo mora biti vrhunska predstava. Znamo koliko je City dobar i što možemo očekivati, iako su izgubili posljednje utakmice."

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja:"Ne znam što će se dogoditi ove sezone. Prerano je znati točno, ali imam osjećaj veći od divljenja prema ovim igračima i onom što su učinili dosad. Naravno, moramo se poboljšati. U procesu smo poboljšanja i postizanja rezultata. Više nego sam zadovoljan s onim što smo dosad napravili, ali moramo ići dalje. U RB Leipzigu uspjeh nije slučajan. Uprava zna kako želi igrati, trener razvija igru i igrače na taj način te se dovode igrači za taj stil. Uspješni su jer imaju jasnu strategiju."

Mjesto, vrijeme, sudac

Red Bull Arena, Leipzig, 21 sat

Sudac: Artur Soares Dias (Portugal)

Nedostaju

RB Leipzig: Bitshiabu, Henrchs, Olmo, Orban (ozljede)

Manchester City: De Bruyne (ozljeda)

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji dvoboj u Leipzigu ne pamte po dobrome. Slavio je tad City na svom pobjedničkom pohodu na trofej Lige prvaka sa 7:0.

Prognoza

RB Leipzig često zna pomrsiti račune, a City nije u najboljoj formi. Ipak, Guardiolina momčad je i dalje izraziti favorit.

FOTO: Peter Powell/EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!