Nogomet

Foden: 'Bio nas je užitak gledati, Alvarez je najbolji ove sezone'

Krešimir Milić • četvrtak, 05.10.2023.
Foden: 'Bio nas je užitak gledati, Alvarez je najbolji ove sezone'
Foto: EPA

Strijelac prvog gola u pobjedi Cityja u Leipzigu nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede. Proglašen je najboljim igračem utakmice…

Strijelac za vodstvo Manchester Cityja protiv RB Leipziga bio je Phil Foden u 25. minuti. Zabio je na asistenciju 18-godišnjeg Rica Lewisa, a to mu je bio 11. pogodak u Ligi prvaka u karijeri.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

RB Leipzig je izjednačio na početku dugog dijela, ali pred kraj susreta Julian Alvarez i Jeremy Doku su donijeli Cityju pobjedu u Red Bull Areni. Igračem utakmice proglašen je strijelac prvog gola Phil Foden.

"Veliko je zadovoljstvo zabijati na najvećem natjecanju. Za mene je to uvijek oduševljenje. Sada imam nešto za dodati, nastavi zabijati golove, mislim da je to važno. Znamo o čemu se radi. Zadnji put kad smo igrali s njima, bili smo jako dobri u prvom poluvremenu, a oni su izašli u drugom poluvremenu i odigrali. U poluvremenu je menadžer rekao da moramo biti spremni jer će oni izaći pucati. Postigli su rani gol koji nije bio idealan, ali način na koji je momčad reagirala i način na koji smo kontrolirali utakmicu, bila je to nevjerojatna predstava danas", rekao je Foden i dodao:

"Zadnje dvije utakmice nisu bile idealne za nas. Izašli smo nakon dva loša rezultata. Danas smo to morali ispraviti. Definitivno smo to učinili. Način na koji smo igrali tijekom cijele utakmice bio je užitak gledati tako da sam stvarno sretan."

Foden je imao samo riječi hvale za suigrače Alvareza i Lewisa nakon pobjede u Leipzigu.

"Julian je bio najbolji ove sezone. Njegov je gol bio čaroban. Zabija puno golova. On je netko od koga očekujemo velike ciljeve ove sezone. Sretan sam zbog njega jer je ušao i promijenio igru. On je stvarno važan igrač za nas. Lewis je danas bio briljantan u veznom redu. Lomio je mnogo linija. Rico ima hrabrosti igrati u tako mladoj dobi. Stvarno sam sretan zbog njega. Lijepo je imati igrača Akademije sa mnom danas na terenu pa da, sretan sam zbog njega", zaključio je Foden.

Foto: EPA/FILIP SINGER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!