Nogomet

Vida donio bod AEK-u, Pašalić igrao u pobjedi Atalante, a Barišić u porazu Rangersa

Petar Jenjić • četvrtak, 05.10.2023.
Vida donio bod AEK-u, Pašalić igrao u pobjedi Atalante, a Barišić u porazu Rangersa
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Odigrane su utakmice drugog kola Europske lige u skupinama A do D. Izdvaja se pogodak Domagoja Vide u remiju AEK-a protiv Ajaxa, osvajanje prvog boda Bačke Topole te povratak Brightona u gostima kod Marseillea...

Skupina A

TSC Bačka Topola - Olympiakos 2:2

Do povijesnog boda u europskim natjecanjima stigao je TSC iz Bačke Topole. Na domaćem terenu odigrao je 2:2 protiv Olymiakosa kojem je to isto bio prvi osvojen bod ove sezone.

Igraj utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Grčka momčad stigla je do vodstva u 17. minuti, a poentirao je Georgios Masouras. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, da bi u 57. Olympiakos podebljao prednost. Zabio je Daniel Podence.

Domaćin je do prvog gola stigao u 64. minuti preko Ifeta Đakovca na proigravanje Saše Jovanovića. Novi problem za goste stigao je u 72. minuti kada je Andreas Ntoi zaradio izravan crveni karton.

TSC je to iskoristio u 90. minuti kada je poravnao Miloš Pantović koji je najbolje reagirao na ubačaj Nemanje Stojića.

U kadru gostiju nije bilo Ivana Brnića.

Freiburg - West Ham 1:2

Do nove pobjede stigao je West Ham koji je večeras slavio na neugodnom gostovanju kod Freiburga rezultatom 2:1. Tako ostaje na maksimalnom učinku i ostavlja njemačku ekipu na tri boda.

West Ham je u vodstvo došao u devetoj minuti, Jarrod Bowen bio je asistent, a pogodak je postigao Lucas Paqueta. U 49. minuti Roland Sallai izjednačio je stanje na semaforu.

Čekićari su se ubrzo vratili do prednosti, a u 66. minuti precizan je bio Nayef Aguerd, dok je asistenciju upisao James Ward-Prowse.

Skupina B

Marseille - Brighton 2:2

Marseille je imao dva pogotka prednosti protiv Brightona, ali se na koncu mora zadovoljiti jednim bodom. Engleska momčad tako je stigla do prvog boda u Europi, dok današnji domaćin ima jedan više.

Nakon početnog ispitivanja snaga, uslijedio je blitzkrieg francuske momčadi. Prvo je u 19. minuti za 1:0 zabio Chancel Mbemba, da bi praktički već u sljedećem napadu stigao novi pogodak. Strijelac je bio Jordan Veretout.

U 55. minuti Brighton je smanjio zaostatak preko Pascala Grossa, da bi u 89. minuti stigao do poravnanja. Iz kaznenog udaraca siguran je bio Joao Pedro.

AEK - Ajax 1:1

Jako zanimljivo večeras je bilo u dvoboju AEK-a i Ajaxa, a na koncu nismo vidjeli pobjednika. Momčadi su podijelile bodove, domaćin je sada stigao do četiri boda, dok Ajax ima dva manje.

Poslije točno pola sata igre Ajax je stigao do prednosti. Orbelin Pineda skrivio je kazneni udarac, a siguran je s 11 metara bio Steven Bergwijn. Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

I onda je u 75. minuti domaćin izjednačio, a poentirao je Domagoj Vida koji pronalazi prostor kraj Josipa Šutala i glavom skreće loptu u gol. I jedan i drugi igrač odigrali su svih 90 minuta za svoje momčadi, dok Jakov Medić i Borna Sosa nisu igrali.

Skupina C

Betis - Sparta Prag 2:1

Do tri boda stigao je Real Betis koji je ugostio Spartu Prag. Španjolska ekipa slavila je s 2:1, a puni plijen uhvatila je u završnici susreta.

Sparta je povela nakon tri minute igre kada je poentirao Veljko Birmančević, što mu je četvrti gol sezone. Međutim, prednost nije trajala dugo, svega šest minuta, a tada je poentirao Assane Diao. 18-godišnjaku je tako postigao pogodak u trećoj uzastopnoj utakmici.

Na novi se pogodak čekalo sve do 79. minuti kada je Isco najbolje reagirao na ubačaj Guida Rodrigueza i glavom skrenuo loptu u gol.

Dodajmo i to da je dvoboj sudio Duje Strukan, pomoćnici su bili Bojan Zobenica i Alen Jakšić, a četvrti sudac bio je Fran Jović.

Aris Limassol - Rangers 2:1

Novi razočaravajući nastup upisao je Rangers koji je danas gostovao kod Aris Limassola. Domaćin je stigao do pobjede rezultatom 2:1 te tako stigao do tri boda. Zanimljivo, i preostale tri ekipe imaju isti broj.

Početni pritisak Arisa urodio je plodom u 9. minuti susreta kada je poentirao Gabonac Alex Moucketou-Moussounda. 12 minuta kasnije Rangersima je poništen pogodak zbog zaleđa, a VAR provjera trajala je barem dvije minute.

U 59. minuti Ciprani su podebljali vodstvo. Najveći dio posla napravio je Leo Bengtsson koji je prošao po lijevoj strani i ubacio za Shavyja Babicku koji skreće loptu u gol.

Škoti su smanjili zaostatak u 70. minuti nakon pogotka Abdallaha Sime, iako se i taj pogodak provjeravao zbog zaleđa. Borna Barišić odigrao je cijeli susret za goste.

Skupina D

Sporting - Atalanta 1:2

Do druge pobjede ove sezone stigla je Atalanta koja je gostovala kod Sportinga iz Lisabona. Portugalsku momčad svladala je s 2:1 i tako joj nanijela prvi poraz kojim ostaje na tri boda.

Talijanska momčad povela je u 33. minuti nakon lijepo odigrane akcije. Davide Zappacosta uposlio je Giorgija Scalvinija koji neometan s pet metara skreće loptu u gol.

Deset minuta kasnije Atalanta je podebljala vodstvo, Matteo Ruggeri došao je do prostora u šesnaestercu i pucao. Njegov pokušaj obranio je domaći vratar, no isti igrač je uspio skupiti i "otpadak" te ga skrenuti u praznu mrežu.

Šansu za potpuni povratak domaćin je dobio u 76. minuti kada je iz penala zaostatak smanjio Viktor Gyokeres.

Mario Pašalić ušao je u igru u 66. minuti za goste.

Rakow - Sturm Graz 0:1

Do pobjede na gostovanju kod Rakowa stigao je Sturm Graz kojem je jedan pogodak bio dovoljan za puni plijen. Sada je na tri osvojena boda, koliko ima i Sporting.

Nakon 24 minute igre autrijska momčad prva je stigla do gola. Strijelac je bio William Bowing koji je tako i u drugom susretu skupine postigao pogodak za svoju ekipu.

Za domaću momčad Ante Crnac je ušao u igru u 59. minuti, a Fran Tudor odigrao je svih 90 minuta.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Freiburg1:2West Ham
TSC Bačka Topola2:2Olympiakos
1West Ham  610:4+615
2Freiburg 617:7+1012
3Olympiakos 611:14-37
4TSC Bačka Topola 66:19-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!