Konferencijska liga, skupina C, 2. kolo, 05.10.2023, 18:45 h, Priština, Stadiumi Fadil Vokrri
Suci: Atila Karaoglan (Turska)
Ballkani
Almir Kryeziu 44'
Walid Hamidi 84'
2:0(1:0) Dinamo
Dinamo

Dinamova blamaža u Prištini, bez ispaljenog metka zasluženo poražen od Ballkanija

Branimir Korać • četvrtak, 05.10.2023.
Dinamova blamaža u Prištini, bez ispaljenog metka zasluženo poražen od Ballkanija
Foto: Pixsell

Jako loše izdanje Dinama na gostovanju kod Ballkanija i potpuno zaslužen poraz. Praktički od početka do kraja susreta Dinamo je bio bez ijedne šanse i u vjerojatno najlošijem izdanju ove sezone poražen je 2:0.

Ballkani
Ballkani
Dinamo
1
Enea Kolici
2
Armend Thaqi
5
Lumbardh Dellova
32
Bajram Jashanica
19
Lorenc Trashi
11
Qendrim Zyba
20
Edvin Kuc
77
Marsel Ismajlgeci
(do 65')
10
Nazmi Gripshi
(do 87')
9
Albin Berisha
(do 65')
98
Almir Kryeziu
(do 70')
Pričuvni igrači
99
Bleart Tolaj
65'
7
Walid Hamidi
65'
8
Vesel Limaj
70'
4
Gentrit Halili
87'
Trener
Ilir Daja
31
(do 65')
70
(do 46')
72
(do 65')
Pričuvni igrači
Trener
Sergej Jakirović

Očajno je izgledao Dinamo u Prištini. Pustimo na stranu sve izostanke, sve su to igrači koji predobro zarađuju, ali u ovom susretu izgledali su jako loše te neki od njih upitne kvalitete za ovu razinu natjecanja.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posebno u prvom poluvremenu izgledao je Dinamo skromno i neraspoloženo, bez ijedne prave prijetnje prema domaćem golu. Domaćin je s druge strane tražio priliku iz tranzicije, no osim vodećeg pogotka, niti on nije stvorio nešto više.

Ono u čemu je domaćin prednjačio je agreisvnost i borbenost, išao je na svaku loptu, pokazao je više želje i za to je i nagrađen.

I prvi pokušaj na susretu uopće pripao je domaćinu, u 17. minuti s ruba kaznenog prostora pucao je Berisha, ali Nevistić je bio spreman.

Dinamo je imao tek neke polupokušaje Vidovića i Menala te jedan udarac Bulata iz daljine, ali baš ništa što bi zabrinulo vratara domaćina.

Jedini kvalitetan i konkretan napad u prvom poluvremenu za obje strane završio je pogotkom. U 44. minuti lopta je prebačena za Kryeziua, zaspali su Moharrami kojem domaći igrač bježi i Mihajličenko koji ne izlazi pa nije bilo zaleđa, napadač Ballkanija dolazi pred Nevistića i zabija.

Očekivala se reakcija Dinama u drugom dijelu te je i djelomično stigla. Za nijansu je Dinamo bio odlučniji i prebacio je igru pred domaći gol, no i dalje je jako teško dolazio do prilika.

U 56. minuti skoro su si domaćini sami zabili pogodak, Vidović je prošao lijevom stranom o ubacio u sredinu gdje je do lopte došao Jashanica nije je dobro zahvatio i ona prolazi nekoliko centimetara pokraj vratnice.

I nadalje je Dinamo izgledao lope i bez ikakve ideje kako napasti domaću obranu kada bi se približio na nekih 25-30 metara. Svi pokušaji ubacivanja sa strane završavali su uglavnom kod domaćina i bilo je sa svakom minutom sve jasnije da ovakav Dinamo može samo slučajno do pogotka.

Točka na i stigla je u 84. minuti. Šutalo je jako loše reagirao na desnoj strani Dinamove obrane, mekano je ušao u dvoboj protiv Hamidija, izgubio je loptu i Marokanac se sjurio u 16 metara i iskosa zabio za 2:0.

Preostale minute Dinamo je odradio kao i ostatak susreta, loše, bezidejno i šeprtljavo te je upisao zaslužen poraz ne od bolje nego od borbenije i pobjede željnije momčadi.

Za ovaj šamar teško će se moći izvlačiti na loše vrijeme, teren, izostanke, ovakav nastup i pristup jednostavno su nedopustivi.

Konferencijska liga, skupina C, drugo kolo:
Ballkani - Dinamo 2:0

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Astana1:2Viktoria Plzeň
Ballkani2:0Dinamo
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!