Košarka

Mavra najefikasniji kod Saratova u novom porazu u VTB ligi

Branimir Korać • petak, 06.10.2023.
Mavra najefikasniji kod Saratova u novom porazu u VTB ligi
Foto: Ivana Ivanović/HINA

Daleko od nekadašnjeg renomea pa i očiju javnosti, krenulo je novo izdanje VTB lige, osuđeno samo na ruske klubove uz dodatak Minska i Astane. Hrvatski reprezentativac Dominik Mavra ove sezone nosi dres Saratova...

Nakon što je dovršio prošlu sezonu u dresu Splita, Dominik Mavra dobio je ponudu iz Rusije koju je i prihvatio. Sa Saratovom nastupa u VTB ligi, koja iako nije one snage kakve je bila, još uvijek broji veliki broj kvalitetnih igrača.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njegov Saratov u prva dva kola nije bio uspješan i upisao je poraze. Na startu je bolji bio moskovski Runa Basket, a u drugom kolu još jedni Moskovljani i to MBA koji je slavio u Saratovu 87:73.

Mavra je bio raspoloženiji u tom drugom susretu u kojem je ujedno bio i prvi strijelac svoje momčadi. Krenuo je u petorci i upisao 30 minuta za vrijeme kojih je ubacio 18 poena (3/5 za dva, 1/6 za tri, 9/10 slobodna bacanja) te podijelio tri asistencije.

Osim Mavre istaknuo se Kyle Vinales sa 17 poena i pet asistencija.

U pobjedničkom sastavu kojeg vodi bivši ruski reprezentativac Vasilij Karašev, Makar Konovalov ubacio je 13 poena, a po 12 su dodali Evgenij Voronov i Evgenij Valiev.

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!