Vodeni sportovi

Bivši hrvatski reprezentativac golom u završnici nanio Solarisu poraz na startu Eurokupa

Branimir Korać • subota, 07.10.2023.
Bivši hrvatski reprezentativac golom u završnici nanio Solarisu poraz na startu Eurokupa
Foto: Pixsell

Nakon što je krenula grupna faza Eurolige, startala je i grupna faza Eurokupa. Vaterpolisti Solarisa u prvom kolu igrali su protiv francuskog Tourcoinga i upisali tijesan poraz 9:8...

Solaris je poražen u prvom kolu grupne faze Eurokupa, ali je odigrao dobru utakmicu i dobro se nosio s francuskim Tourcoingom, momčadi koja u svojim redovima ima niz reprezentativaca.

Igraj na utakmice LEN Eurokupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuzi su pobjedu osigurali golom bivšeg hrvatskog, a danas francuskog reprezentativca Duje Živkovića 30-ak sekundi prije kraja utakmice.

Solaris je imao dobro otvaranje utakmice i do polovice druge četvrtine održavao je dva gola prednosti, ali zadnje tri minute prvog poluvremena pripadaju gostima koji vežu tri pogotka i dolaze do prednosti. Ipak, Paolo Jakovčević izjednačio je na 6:6 te se na poluvrijeme otišlo s poravnatim rezultatom.

Treća dionica pripala je gostima koji su je dobili s 2:0, no u zadnjoj četvrtini Šibenčani uzvraćaju s dva gola Noe Burburana i vraćaju se u utakmicu.

Imali su veliku priliku okrenuti rezultat u svoju korist, tri puta igrača više, ali nisu uspjeli i Živković ih kažnjava te zabija za pobjedu Tourcoinga.

Najefikasniji kod Solarisa bili su Antonio Petković s tri gola te Jakovčević i Burburan s po dva. Kod gostiju tri gola postigao je Silvian Colodrovschi, a po dva Živković i Adam Furman.

Eurokup, skupina A, prvo kolo:
Solaris - Tourcoing 8:9

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Solaris8:9Tourcoing
Telimar12:11Barcelona
1Barcelona 673:53+2015
2Tourcoing 672:74-29
3Solaris 664:71-76
4Telimar 657:68-116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!