Vodeni sportovi

Splitski Jadran uzeo važne bodove u Herceg Novom

Branimir Korać • subota, 07.10.2023.
Splitski Jadran uzeo važne bodove u Herceg Novom
Foto: Milan Šabić/HINA

I u drugom kolu vaterpolske Lige prvaka, splitski Jadran bio je uspješan. Ovaj put slavio je kod imenjaka u Herceg Novom s 11:10...

Nakon startne pobjede protiv Crvene zvezde, Jadran iz Splita upisao je i prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka. Gostovao je u Herceg Novom i slavio s 11:10.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nisu Splićani imali jednostavan posao, ali odlično su odradili završnicu susreta, napravili preokret i uzeli važne bodove.

Splićani su dobro otvorili utakmicu, poveli su s 2:0, početkom druge dionice golom Lorena Fatovića poveli su s 4:1, ali u drugoj polovici druge dionice napad Splićana je stao, domaćin je napravio seriju 3:0 i na poluvrijeme otišao s 5:5.

I u drugom poluvremenu krenulo je vodstvo gostiju, ali domaćin se uporno vraćao da bi tri minute prije kraja treće dionice golom Dmitrija Holoda poveo po prvi put na susretu (9:8).

Bilo je to jedino vodstvo Crnogoraca, Splićani su na početku zadnje dionice golovima Biljake i Marinić Kragića došli do preokreta i do kraja susreta više se nisu našli u minusu.

Posljednji pogodak na dvoboju postigao je Luka Bukić četiri i pol minute prije kraja, imali su i jedni i drugi do kraja po nekoliko napada, domaćin i dva puta igrača više, ali nije to iskoristio.

Najbolji u gostujućem sastavu bili su Jerko Marinić Kragić s tri gola te Matias Biljaka i Luka Bukić s po dva gola. Kod domaćina tri gola postigao je Holod, a po dva su dodali Lazar Vukičević i Vasilije Radović.

Liga prvaka, skupina C, drugo kolo:
Jadran HN - Jadran Split 10:11

Foto: HINA/Milan ŠABIĆ

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Jadran Herceg Novi10:11Jadran Split
Crvena zvezda6:16Ferencvaros
1Ferencvaros 695:57+3818
2Jadran Split 682:8209
3Crvena zvezda 666:90-246
4Jadran Herceg Novi 668:82-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!