Nogomet

I Van Basten opleo po hrvatskom stoperu: 'Šutalo ne zna ni riječi engleskog i nizozemskog jezika'

Branimir Korać • utorak, 10.10.2023.
I Van Basten opleo po hrvatskom stoperu: 'Šutalo ne zna ni riječi engleskog i nizozemskog jezika'
Foto: FaH

Ajaxova momčad nalazi se na zasluženom udaru kritika, igra vrlo loše ove sezone, a pozicija na ljestvici najbolje govori o njenoj sezoni. U sivilo Kopljanika uklopio se i Josip Šutalo koji je posebno na udaru kritika...

Očajne igre Ajaxa ove sezone dovele su do niza kritika. Praktički nema nogometne emisije, razgovora sa stručnjacima, a da na meti nije Ajax, a ne može se reći nezasluženo.

Igraj na nizozemsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od onih koje su uzeli na zub je i Josip Šutalo koji je najskuplje Ajaxovo ovogodišnje pojačanje i od njega su očekivali puno. Međutim, obrana Ajaxa ne funkcionira jednako kao niti vezni red i napad.

"Ne vidim da će se nešto tako brzo promijeniti. Kvaliteta igrača je jadna, to nije Ajax. Obično imate igrače na koje se i drugi igrači mogu osloniti, ali sada ih nemate. Sve pada na mlade igrače koji bi trebali spašavati stvar, a to ne treba biti tako. Tko je vođa ove momčadi? Bergwijn ima svojih problema, onaj Šutalo ne zna niti riječ engleskog ili nizozemskog jezika", poručio je legendarni Marco van Basten.

Obranu je posebno kritizirao.

"Kada se počnu braniti, redaju pogrešku za pogreškom, a ne mogu ništa niti izgraditi prema naprijed. Vratar ne smije izgubiti loptu kada je ima u posjedu jer ima braniče koji najradije ne bi imali loptu u nogama. Posvuda ih izigravaju, razina je niska i tu ne možete ništa."

Van Basten nije za smjenu trenera.

"Nije bilo posebno dobro niti prošle sezone, promijenili su dva trenera i nije bilo pomaka. Nije uvijek trener kriv, nekada je problem i u kvaliteti na terenu.".

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava10.10.2023. u 19:21
    Its...ockey
    Torca-Dubrava
  • Bogomdani10.10.2023. u 17:51
    Hm, pa Šutalo zna s loptom, bar dosad nije bježao od nje
    Bogomdani