Rukomet

Kalaus Žulj: 'Grčka i BiH nisu nastupale na velikim natjecanjima, ali danas svi igraju rukomet'

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 10.10.2023.
Kalaus Žulj: 'Grčka i BiH nisu nastupale na velikim natjecanjima, ali danas svi igraju rukomet'
Foto: Pixsell

Premda smo kvalitetnije od suparnica u obje utakmice moramo ući maksimalno, rekla je hrvatska rukometna reprezentativka Dora Kalaus Žulj prije uvodna dva kvalifikacijska nastupa za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine.

Susretima protiv Grčke te Bosne i Hercegovine hrvatske rukometašice počinju svoj 16. ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Do sada je Hrvatska dvanaest puta bila uspješna i stigla do završnog natjecanja. Tri neuspjeha u kvalifikacijama dogodila su se tri puta zaredom i to 1998., 2000., 2002. godine. Najveći uspjeh hrvatskih rukometašica svakako je bronca iz Danske 2020. godine.

Igraj na Hrvatska - Grčka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Premda u posljednje vrijeme Grčka i Bosna i Hercegovina nisu nastupale na velikim natjecanjima činjenica je da svi danas igraju rukomet. U obje utakmice moramo ući maksimalno. Nadamo se da neće biti ozljeda, da ćemo na pravi način odraditi posao, a radujemo se utakmici pred našim navijačima. I da se svi skupa veselimo", izjavila je Dora Kalaus Žulj.

Prvu utakmicu kvalifikacija Hrvatice će odigrati u Karlovcu protiv Grčke, a dvoboj u srijedu počinje u 18 sati.

Hrvatske rukometašice okupile su se u ponedjeljak u Zagrebu i odmah produžile put Karlovca. Za ovu akciju neće biti kompletne jer zbog ozljeda izbornik Nenad Šoštarić ne može računati na kapetanicu Katarinu Ježić, Anu Debelić koja je nedavno rodila, vratarku Ivanu Kapitanović i lijevu vanjsku Tinu Barišić. Upitan je i nastup Valentine Blažević.

"Dobro se pripremamo za ova dva dvoboja. Trener nam je dao upute, makar uvježbavamo sve ono od ranije što znamo. Svaka od nas želi dati najbolje od sebe u ostvarenju našeg cilja", dodala je Sara Šenvald.

Europskom prvenstvu zajednički će domaćini iduće godine biti Mađarska, Austrija i Švicarska.

Hrvatska je u kvalifikacijskoj skupini s Rumunjskom, Grčkom te Bosnom i Hercegovinom, a dvije najbolje ekipe iz svake skupine idu na prvenstvo uz još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

FOTO: Jozo Čabraja / kolektiff / HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!