Nogomet

Montella: 'Hrvatska je jaka, treća je na svijetu, ali spremili smo se i vjerujemo u sebe'

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 11.10.2023.
Montella: 'Hrvatska je jaka, treća je na svijetu, ali spremili smo se i vjerujemo u sebe'
Foto: Pixsell

Turska je doputovala u Osijek oslabljena, bez nekolicine igrača i s novim izbornikom. Reprezentaciju odnedavno vodi Vincenzo Montella...

Nakon što je Nijemac Stefan Kuntz dobio otkaz, tursku reprezentaciju je preuzeo Talijan Vincenzo Montella (49) koji će debi imati u dvorištu osvajača srebra i bronce s posljednja dva Svjetska prvenstva.

Igraj na Hrvatska - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hrvatska je jaka, treća je na svijetu, ali spremili smo se i vjerujemo u sebe. Imamo problema s ozljedama, ali imamo igrače koji će ih dobro zamijeniti," poručio je Montella na novinarskoj konferenciji u Osijeku.

"Vidio sam igrače koji žele učiti, sutra će biti test i za nas," dodao je.

Turska i kao i Hrvatska ima dosta problema s ozljedama.

"Nedostaju važni igrači kao što su Arda Guler i Mert Gunok. Yusuf Sari je također ozlijeđen. On sutra neće biti među nama, ali ja kao trener, radim planove s igračima koje imam. Imamo dovoljno kvalitetne igrače, ne mislim da ćemo zbog toga imati problema."

Montella je samostalnu trenersku karijeru započeo na klupi Catanije, potom je vodio Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Sevillu i dvije godine tursku Adanu prije nego što je preuzeo reprezentaciju. Montella smatra kako debi protiv Hrvatske ne vidi kao priliku, ali niti kao peh.

"Ne vidim ovo kao šansu ili peh. Bit će to utakmica u kojoj ćemo sami sebe isprobati i želimo vidjeti što smo radili na terenu."

Otkrio je i što misli o hrvatskom kapetanu Luki Modriću.

"Govorimo o velikom nogometašu. Kako godine idu, igrači moraju naučiti upravljati sobom. Luka je primjer, on je igrač koji je uvijek spreman učiniti najbolje stvari."

Najveća nedoumica u turskim redovima je pozicija koju će igrati Hakan Calhanoglu.

"Došao je do te razine da može igrati šesticu i desetku. On može igrati obje pozicije u isto vrijeme, međutim iz moje perspektive, potrebno je gledati na nogomet kao kolektiv. Najvažnije je moći koristiti igrače zajedno", rekao je.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!