Nogomet

Španjolski Sport: 'Realnost je da Halilović nikada nije dobio priliku u Barceloninoj prvoj ekipi'

Petar Jenjić • četvrtak, 12.10.2023.
Španjolski Sport: 'Realnost je da Halilović nikada nije dobio priliku u Barceloninoj prvoj ekipi'
Foto: FaH

Španjolski list "Sport" objavio je kratki članak o Alenu Haliloviću, nekadašnjem igraču Barcelone koji je dugo lutao i bio proglašavan nasljednikom Luke Modrića. Sada u Fortuni Sittard u Eredivisie, napokon igra dobar nogomet...

U dresu Fortund Sittard dobro je u sezonu ušao Alen Halilović. Za momčad iz Eredivisie odigrao je nešto više od 600 minuta u sedam utakmica te upisao po pogodak i asistenciju. Nakon dugog lutanja čini se da je pronašao pravu formu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S obzirom na to da je na početku karijere bio proglašavan nasljednikom Luke Modrića, a zatim i stigao u redove Barcelone, nakon čega je slijedio pad, priču je o njemu napisao španjolski Sport.

"Čini se da je Alen Halilović, nekadašnji igrač Barcelone i Sportinga, pronašao svoje mjesto s 27 godina. Ponovno uživa u igranju nogometa i ponovno izgleda kao jedan od igrača koji je blistao u Hrvatskoj."

Nakon Barcelonine B momčadi posuđen je u Sporting, a zatim je otišao u HSV pa Las Palmas. Potpisao je za Milan prije pet godina, a oni su ga slali na posudbe u Standard Liege i Heerenveen. Nakon toga još je igrao za Birmingham, Reading i Rijeku.

"Realnost je da nikada nije dobio priliku u Barceloninoj prvoj ekipi i da je tek u Sportingu pokazivao naznake da bi mogao biti igrač koji radi razliku na najvišem nivou. Nakon godina lutanja, igra dobro."

"Trener Danny Buijs daje mu samopouzdanje da popravi svoj nogomet nakon nekoliko sezone. Protiv Volendama odigrao je najbolju utakmicu otkako ga se pamti kao nekoga tko je mogao biti jedan od najboljih u svojoj državi. Halilović se nada da će se prometnuti u važnog igrača u Eredivisie ove sezone", dodaje Sport.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!