Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti poražene od Belgijki u susretu drugog kola kvalifikacija Lige prvakinja

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 13.10.2023.
Odbojkašice Mladosti poražene od Belgijki u susretu drugog kola kvalifikacija Lige prvakinja
Foto: FaH

U Zagrebu se održava kvalifikacijski turnir Lige prvakinja na kojem je Mladost nakon jučerašnje pobjede, danas ipak upisala poraz...

Nakon sjajne partije prvoga dana u kvalifikacijama za CEV Ligu prvakinja, u skupini I, odbojkašice Mladosti za protivnice su imale belgijski Asterix Avo Beveren, ekipu koja je dan ranije nadigrala Gacko s 3:0 istaknuvši kandidaturu za ulazak u drugi krug kvalifikacija. Trener domaćih Miodrag Miki Stojaković na teren je poslao isti sastav kao i dan ranije. Isti sastav, ali nažalost ne i ista igra. Protiv Herceg Novog briljantna partija (uzgred Crnogorke su u susretu ranije dobile s 3:1 Gacko s kojim Mladost igra u subotu u 20.00 sati), protiv Belgijki Mladost je pokazala puno slabiju igru. Kao da im je susret u četvrtak iscrpio veliku količinu snage, nije bilo toliko potrebne svježine u njihovim redovima od samog početka susreta.

Igraj na odbojkaške mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi je set trajao čak 29 minuta, da bi s 30:28 pripao ipak Belgijkama, koje su tako realizirale svoju petu set loptu. Mladost je pak propustila realizirati dvije. Nakon početnog vodstva od 2:0 Mladost je prvi puta povela s 22:21 asom Leonarde Grabić, koja je u prvom setu imala šest poena. Bio je to iznimno iscrpljujući period igre, u kojem su gošće veći dio vodile, ali niti jednom više od tri poena razlike. Na kraju je zapravo presudio veći broj pogrešaka u tom setu, Mladost deset, Asterix šest. Taj je prvi set na kraju i odredio daljni tijek meča, jer su Belgijke svakim osvojenim poenom sve više 'rasle' kao tim.

Borba za svaki poen nastavila se i u drugom setu, gdje gošće serijom 5:0 anuliraju laganu početnu prednost mladostašica, za vodstvo 12:9. Asterix u tim trenucima izuzetno dobro brani svoje polje, prisiljavajući domaće na rizičnije napade. Kod 15:10 trener Mladosti Stojaković vrši prvu izmjenu, izlazi Grabić, a ulazi Žana Zdovc Šporer. Ponovno je uspostavljena igra domaćih, pa trener gošći Vansnick kod vodstva 17:15 traži minutu odmora ne bi li prekinuo pozitivan niz Mladosti. Ali, loviti rezultat znači i riskirati, nakon 17:16 već je 19:16 pa sada Mladost traži time out. Ne pomaže, u ovom se dijelu igre ekipa Mladosti raspala, puše na sve strane, bez obrane i bloka, bez ubojitog napada, pa gošće osvajaju i drugi set, sa 25:19, za vodstvo od 2-0 u setovima.

Treći, odlučujuči set, Mladost ponovno igra u grču, bez tečnosti u igri, na mahove s ponekim odličnim potezom, ali premalo da bi se natjeralo razgoropađene gošće na uzmak. Kako je meč odmicao Belgijke su sve više dobijale na samopouzdanju. Nakon 9:9 ponovno rade jednu veću seriju, 4-0, za mirniji nastavak susreta, uz pomoć malobrojne, ali grlate skupine njihovih navijača. Na kraju je završilo s 25:21 za pobjedu od 3-0 Asterixa. Mladosti tako preostaje da u subotnjem susretu (20.00) protiv ekipe Gacko iz BiH izbori drugi krug kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja.

Kapetanica Mladosti Katarina Pavičić nakon susreta je konstatirala: "Belgijke su danas bile bolje, to moramo priznati, nama je nedostajalo svježine. Jučer nam je išlo sve od ruke, danas nažalost ne, one su igrale sjajnu obranu, a mi nismo imale pravih rješenja u napadu. No, imamo još jednu utakmicu u kojoj imamo šansu izboriti drugi krug kvalifikacija za Ligu prvakinja."

Asterix je bio puno bolji na servisu, devet aseva prema tri Mladosti, te manje griješile (20-28). Zanimljivo, u poenima u napadu ekipe su bile izjednače (39-39) a Mladost je imalqa i jedan poen blokom više (5-4). Andrea Mihaljević s 14 poena najučinkovitija u domaćim redovima.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!