Nogomet

Davies: 'Bit će teško, znamo da nismo u situaciji koju smo željeli, ali još imamo šanse'

Branimir Korać • subota, 14.10.2023.
Davies: 'Bit će teško, znamo da nismo u situaciji koju smo željeli, ali još imamo šanse'
Foto: FaH

Velšani ne gube nadu u prolaz iako nisu u najboljoj situaciji. Imaju još tri utakmice za odigrati, Hrvatska im bježi tri boda, a Turska šest. U nedjelju od 20:45 protiv Hrvatske im igra samo i jedino pobjeda...

U kvalifikacijama za prošlo Europsko prvenstvo, Wales je bio u sličnoj situaciji. Nakon dobrog početka kvalifikacija, uslijedio je pad i onda u završnici pobjede koje su ga odvele na Europsko prvenstvo.

Igraj na Wales - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prisjetili smo se toga, zar su već prošle četiri godine? Vrijeme leti. Iza nas je težak lipanj nakon kojeg smo tražili da podignemo našu razinu igre. Igrači su pod pritiskom, ali osjetili su to već 2019. godine i to iskustvo moglo bi biti od pomoći. Pobjeda je na kraju najbitnija", kaže velški izbornik Robert Page.

Te 2019. godine Hrvatska i Mađarska svladale su Wales u lipnju, bio je na rubu ispadanja, ali u završnici kvalifikacija remizirao je 1:1 kod kuće s Hrvatskom te svladao Azerbajdžan i Mađarsku. Hrvatska je završila na prvom mjestu u skupini, a Wales je bio drugi ispred Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana.

"Tada smo na kraju imali dvije utakmice u kojima smo trebali isključivo pobjedu i ostvarili smo je. Ljudi ne pamte kako ste došli na završnicu, najvažnije je da ste tamo. Bit će teško, znamo da nismo u situaciji koju smo željeli, ali još imamo šanse. To su velike utakmice, moramo biti spremni za veliku borbu i pobjedu."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!