Nogomet

Page: 'Hrvatska ima možda i najbolji vezni red na svijetu, bit će jako teško'

Branimir Korać, HINA • subota, 14.10.2023.
Page: 'Hrvatska ima možda i najbolji vezni red na svijetu, bit će jako teško'
Foto: FaH

Do kraja kvalifikacija moramo sve pobijediti pa tako i Hrvatsku, izjavio je Robert Page, izbornik nogometaša Walesa, koji u nedjelju (20.45 sati) u Cardiffu igraju protiv Hrvatske u okviru skupine D kvalifikacija za odlazak na EURO iduće godine.

Wales je trenutačno četvrti na ljestvici te ima sedam bodova, kao i treća Armenija. Hrvatska je na drugom mjestu te ima tri boda više od Velšana, dok je ispred svih Turska s 13 bodova.

Igraj na Wales - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U momčadi vlada dobro raspoloženje. Odigrali smo dobru prijateljsku utakmicu protiv Gibraltara tijekom tjedna i mislim da smo na pravi način najavili dvoboj protiv Hrvatske. Otkaz? Znam da se pisalo kako ću morati otići ukoliko ne izborimo Europsko prvenstvo, ali moj fokus nije na tome, već na prvoj sljedećoj utakmici", rekao je Page te je nastavio o svojoj nestabilnoj situaciji.

"Momčad stoji iza mene, kao i moj stožer. Nije lijepo pogledati ljestvicu i vidjeti gdje smo i što sve moramo napraviti kako bi došli do cilja. Da, gubili smo ranije od Armenije i Turske, ali nije li Turska prije nekoliko dana pobijedila kod Hrvatske. Svatko svakoga može dobiti. U igri smo i dalje, moramo pobjeđivati i tri boda u nedjelju protiv Hrvatske su jedini cilj", istaknuo je Page.

Potom je velški izbornik nahvalio nedjeljnog suparnika, aktualnog brončanog s posljednjeg Svjetskog prvenstva.

"Hrvatski vezni red je možda i najbolji na svijetu. U pitanju su trojica igrača svjetske klase, a ne trebam ni govoriti ništa o Luki Modriću. Bit će teška utakmica, ali kao i nama tako i Hrvatima nedostaju neki važni igrači u ovom trenutku, pogotovo prema naprijed. Vidio sam u zadnjoj utakmici da im ni obrana nije bila na pravoj razini. Naša obrana, pak, nije primila pogodak u posljednja tri nastupa. Nadam se da ćemo tako, disciplinirano i pametno, odigrati i protiv Hrvatske. Spremni smo, željni nadmetanja i radosni jer ćemo sigurno imati sjajnu potporu naših navijača", zaključio je izbornik reprezentacije Walesa.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!