Nogomet

Kek: 'Ne znam zašto je tolika euforija kada su pred nama još tri velika koraka'

Branimir Korać • utorak, 17.10.2023.
Kek: 'Ne znam zašto je tolika euforija kada su pred nama još tri velika koraka'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Matjaž Kek nije oduševljen euforijom koja trese Sloveniju. Još su preostale tri utakmice, ništa nije odlučeno, ali Slovenija je u dobroj poziciji u borbi za Euro...

Slovenija danas gostuje kod Sjeverne Irske i ima veliku priliku približiti se prolazu na Europsko prvenstvo. Trenutno je na vrhu skupine sa 16 bodova koliko ima i Danska, a prvi pratitelji Finska i Kazahstan zaostaju četiri boda i danas se sastaju međusobno. Realno je za očekivati da tu jedna od ove dvije reprezentacije otpadne iz utrke za prva dva mjesta.

Igraj na Sjeverna Irska - Slovenija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjeda u Sjevernoj Irskoj dovela bi Sloveniju u vrlo dobru situaciju uoči posljednja dva kola koja su na rasporedu u studenom. Cijela država je u euforiji, osjeti se da Slovenija može do Eura, a Matjaž Kek očekivano spušta loptu na zemlju.

"Puno puta sam govorio kako je u sportu uvijek na jednoj strani euforija, a na drugoj tragedija, nema sredine. Ne znam zašto je tolika euforija kada su pred nama još tri velika koraka. Protiv Finske smo napravili ono što smo svi željeli. To je završena priča, sada nas čeka novi ispit, imamo dovoljno motiva jer Slovenija nikada nije došla do pobjede u Belfastu", kaže Kek.

Svjestan je slovenski izbor da je pred njegovim igračima vrlo težak zadatak, dva puta je Slovenija gostovala u Sjevernoj Irskoj i dva puta je gubila.

"Sjeverna Irska ima otočki način razmišljanja i iako ne može do prva dva mjesta, bit će vrlo opasna. Ne smijemo poletjeti nakon Finske jer bi to moglo biti kobno. Svjesni smo da ako želimo na veliko natjecanje, moramo u kontinuitetu skupljati bodove i to nam relativno dobro uspijeva."

Inače, u prošlom dvoboju ovih protivnika u Stožicama Slovenija je slavila s 4:2.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!