Tenis

Dino Prižmić ima veliku priliku za prolaz u četvrtfinale ATP turnira u Stockholmu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.10.2023.
Dino Prižmić ima veliku priliku za prolaz u četvrtfinale ATP turnira u Stockholmu
Foto: FaH

Dino Prižmić jedini je preostali Hrvat na ATP turniru u Stockholmu. U singlu u drugom kolu igra protiv domaćeg igrača Eliasa Ymera...

Nakon dobro odrađenog posla u kvalifikacijama i zatim pobjede u prvom kolu protiv Top 30 igrača Jirija Lehečke, Dino Prižmić danas se bori za prolaz u četvrtfinale.

Igraj na Prižmić - Ymer na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već sada je prolazom u drugo kolo stigao do 152. mjesta na ATP ljestvici što mu je novi najbolji plasman u karijeri, a ukoliko danas upiše pobjedu protiv Eliasa Ymera i prođe u četvrtfinale, upisat će dodatni napredak za još desetak mjesta.

Općenito Prižmić pokazuje sjajan napredak. Sezonu je započeo na ITF turnirima, u Roland-Garrosu još je igrao u juniorskoj konkurenciji, a do kraja sezone mogao bi se probiti i u Top 100 ili barem približiti, ako nastavi s ovakvim igrama.

Prižmić je trenutno najbolje plasiran igrač na ATP ljestvici u konkurenciji do 19 godina, a u konkurenciji do 20 godina, ispred njega su samo Arthur Fils, Luca van Assche i Alex Michelsen.

Današnji protivnik mu je po mjeri, Elias Ymer je igrač koji je puno obećavao, predviđala mu se velika karijera, međutim nikada je nije u potpunosti ostvario. Danas je i iza Prižmića na ATP ljestvici.

U ovom susretu i jedan i drugi vide priliku za iskorak i prolaz u četvrtfinale, no Prižmićeve igre ove godine ipak malo više ulijevaju povjerenje.

Što su rekli

Dino Prižmić nakon pobjede u prvom kolu: "Jako sam sretan izvedbom. Samo se želim zahvaliti svima koji su došli na ovaj meč, svim igračima puno znači. Hvala vam. Trudim se igrati svoj najbolji tenis i uživati u svakom meču. Ne želim sebi stvarati preveliki pritisak, kažem, želim igrati najbolji tenis i uživati."

Mjesto, vrijeme

Stockholm, 19:30

Trenutna forma

Prižmić je u Stockholmu povezao tri pobjede što mu definitivno puno znači. Prije toga bio je u krizi, imao je samo jednu pobjedu u sedam mečeva prije Stockholma. Nju je ostvario protiv Dana Addeda.

Ymer je imao solidan nastup na Challengeru u Alicanteu gdje je došao do četvrtfinala pa je ispao u prvom kolu u Malagi, a ovdje je krenuo pobjedom protiv Roberta Bautiste Aguta.

Prošli međusobni dvoboj

Prižmić i Ymer sastaju se prvi put.

Prognoza

Vrlo tijesan i neizvjestan dvoboj u koji Prižmić ulazi s dosta aduta i šansi za prolaz.

FOTO: Mario Strmotić/HINA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!