Tenis

Novak Đoković predvodit će Srbiju na United Cupu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 20.10.2023.
Novak Đoković predvodit će Srbiju na United Cupu
Foto: EPA

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković započet će sezonu 2024. na United Cupu mješovitih ekipa u Australiji, ali njegov veliki rival Rafa Nadal nije u španjolskoj ekipi koja je objavljena u petak.

Đoković će predvoditi Srbiju na drugom izdanju turnira vrijednog 15 milijuna australskih dolara od 29. prosinca do 7. siječnja.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ekipa Poljske, predvođena prvom igračicom svijeta Igom Swiatek i 11-rangiranim Hubertom Hurkaczom, prvi su nositelji na turniru 16 zemalja, koji su u siječnju osvojile Sjedinjene Države.

Nadal je igrao za Španjolsku u tom izdanju i dok je to opisao kao "sjajnu ideju", kritizirao je format zbog toga što momčadi igraju u tzv "mrtvim igrama".Kasnije je poražen u drugom kolu Australian Opena nakon što je pogoršao ozljedu kuka i od tada se nije vratio na teren.

Direktor turnira Craig Tiley objavio je prošli tjedan da će Nadal igrati na sljedećem Australian Openu u siječnju, ali je Španjolčev menadžer rekao da još nije određen datum za njegov povratak.

Ako bude spreman, Nadal ima izbor drugih pripremnih natjecanja za Australian Open uključujući dva ATP turnira u Adelaideu, počevši od 1. siječnja.

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!