Košarka

Giannis Antetokounmpo produžio ugovor s Bucksima

HINA, Petar Jenjić • utorak, 24.10.2023.
Giannis Antetokounmpo produžio ugovor s Bucksima
Foto: EPA

Giannis Antetokounmpo produžio je ugovor s Milwaukee Bucksima. Vijest su objavili američki mediji, a kasnije potvrdili i sam igrač i njegov agent...

Zvijezda Milwaukee Bucksa, Grk Giannis Antetokounmpo produžio je ugovor s Bucksima na tri godine, a vijest su objavili američki mediji.

Igraj na GS Warriors - Phoenix Suns na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

ESPN je napisao da je dvostruki MVP dogovorio trogodišnje produljenje u vrijednosti od 186 milijuna dolara. Produljenje počinje sa sezonom 2025./26., što znači da je Antetokounmpo pod ugovorom još najmanje četiri godine - i petu ako to bude želio.

Zaradit će oko 94.4 milijuna dolara u sljedeće dvije sezone, zatim još oko 120 milijuna dolara za sezone 2025./26. i 2026./27.

"Produženo", napisao je 28-godišnji igrač na svom X računu, bivšem Twitteru, ne spominjući iznos ili trajanje. Da je ugovor potpisan, potvrdio je i njegov agent Alex Saratsis.

Antetokounmpo je 2021. predvodio Buckse do NBA naslova prvaka, a dva puta je bio proglašen za najbojeg (MVP) igrača regularne sezone (2019, 2020). Prošle je sezone imao prosjek od 31.1 poena, 11.8 skokova i 5.7 asistencija.

Milwaukee se u rujnu pojačao angažiravši i Damiana Lillarda koji je stigao iz Portlanda u velikoj trgovini igračima. Lillard, koji je svih jedanaest sezona u NBA ligi odigrao u dresu Portlanda, u srpnju je zatražio promjenu kluba, a želja mu se ispunila.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!