Nogomet

Englez s vrlo malo europskog iskustva sudi Dinamu i Viktoriji Plzen

Branimir Korać • utorak, 24.10.2023.
Englez s vrlo malo europskog iskustva sudi Dinamu i Viktoriji Plzen
Foto: FaH

UEFA je odredila suce za susrete Konferencijske lige, a dvoboj između Dinama i Viktorije Plzen sudit će Englez Robert Jones. Jones nema previše europskog iskustva, a jednom je sudio mladoj hrvatskoj reprezentaciji do 19 godina...

Pred Dinamom je važna utakmica Konferencijske lige, na Maksimir dolazi Viktoria iz Plzena, a modri trebaju sva tri boda. Susret je na rasporedu u četvrtak s početkom u 21 sat, a UEFA je za taj dvoboj odredila kao suca engleskog djelitelja pravde Roberta Jonesa.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jonesu će ovo biti jedna od najvećih europskih utakmica koje je dosad sudio, no iako nema iskustva u Europi, sudio je dovoljno jakih utakmica u Premier ligi. Bio je u akciji i proteklog vikenda kada je sudio dvoboj između Manchester Cityja i Brightona gdje je isključio Manuela Akanjija u završnici.

Jednom je već sudio i mladoj hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji do 19 godina i to u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo kada je Hrvatska poražena s 3:0.

Ovog ljeta sudio je u kvalifikacijama Konferencijske lige i to u prvom pretkolu kada su igrali Tirana i Dinamo Batumi (1:1) te u trećem pretkolu dvoboj između Fenerbahčea i Maribora (3:1).

Na Maksimiru će mu pomagati sunarodnjaci Lee Betts i Harry Lennard dok će u VAR sobi biti Australac Jarred Gavan Gillett.

FOTO: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!