Nogomet

Celtic traži iznenađenje protiv Simeoneovog stroja, Škoti moraju početi osvajati bodove

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2023.
Celtic traži iznenađenje protiv Simeoneovog stroja, Škoti moraju početi osvajati bodove
Foto: EPA

U trećem kolu skupine E Lige prvaka Celtic na svom stadionu dočekuje madridski Atletico. Škote očekuje težak posao, ali nemaju izbora, moraju ići na pobjedu...

Nakon ždrijeba skupina, Celtic je proglašen najslabijom karikom u skupini E i momčadi koja ima najmanje šanse za prolaz. Zasad se to i potvrđuje na terenu, međutim Škoti imaju dosta iskustva i neće se predati samo tako.

Igraj na Celtic - Atletico na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U goste im dolazi moćni Atletico koji je pak prvi favorit za prvo mjesto, na papiru se čini kako bi Madriđani trebali imati laganiji posao, ali takvih utakmica u Ligi prvaka nema i spremni su za tešku i veliku bitku protiv neugodnog i borbenog protivnika.

Celtic nije dobro otvorio nastup u Ligi prvaka te je i dalje bez ijednog boda. Krenuo je na gostovanju kod Feyenoorda i upisao poraz 2:0 u susretu u kojem je ozljedu zaradio Luka Ivanušec nakon koje se tek vraća na teren. Nakon toga uslijedio je novi poraz, ovaj put u Glasgowu protiv Lazija.

U tom susretu Celtic je već bio bolji i pružio je jači otpor, čak je i poveo pogotkom Japanca Kyoga Furuhashija, međutim Matias Vecino je izjednačio u 29. minuti, a u sudačkoj nadoknadi Pedro je donio pobjedu Laziju.

S druge strane Atletico je krenuo remijem u Rimu protiv Lazija, u susretu s kojeg su scene obišle cijeli svijet. U 95. minuti vratar Lazija Ivan Provedel bio je strijelac za 1:1 nakon što je Atletico vodio od 29. minute golom Pabla Barriosa.

Nakon toga Atletico je ugostio Feyenoord, dva puta se vraćao iz minusa i uspio je u konačnici izboriti pobjedu 3:2 golovima Alvara Morate (dva) i Antoinea Griezmanna.

Što se tiče prvenstva, tu je Celtic na vrhu i već sada s velikih sedam bodova prednosti na Rangersima. Atletico je u daleko jačem španjolskom prvenstvu trenutno četvrti s tri boda manje od lidera i s utakmicom manje.

Što su rekli

Greg Taylor, branič Celtica: "Znamo da je Atletico jedna od najboljih momčadi svijeta i za nas je ovo velika prilika pokušati doći do velikog rezultata. U prve dvije utakmice smo u većim dijelovima izgledali dobro, ali ta druga utakmica protiv Lazija za nas je završila razočaravajuće u smislu rezultata. Sada želimo napraviti novi korak i povezati dobar nastup s dobrim rezultatom."

Diego Simeone, trener Atletica: "U utakmicama protiv Lazija i Feyenoorda, posebno u prvih 60-70 minuta, Celtic je igrao u stvarno visokom ritmu. Dobar je u tranziciji i ima dobar sustav kojeg se pridržava. Možemo očekivati presing već na našoj polovici i to na povijesnom stadionu na kojem je teško igrati."

Mjesto, vrijeme, sudac

Glasgow, Celtic Park, 21:00

Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

Nedostaju

Celtic: Liel Abada, Stephen Welsh, James McCarthy, Marco Tilio (ozljede)

Atletico Madrid: Thomas Lemar, Reinildo Mandava, Vitolo, Jose Gimenez (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Celtic i Atletico prošli put su se sastali prije 12 godina u skupini Europske lige. Atletico je slavio oba puta, a drugi dvoboj u Glasgowu okončan je 0:1 golom Arde Turana.

Prognoza

Atletico je favorit, kvalitetniji je, bolji, ali Celtic može izvući bod u ovom susretu.

FOTO: EPA/MARK RUNNACLES

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Feyenoord3:1Lazio
Celtic2:2Atlético Madrid
1Atlético Madrid 617:6+1114
2Lazio 67:7010
3Feyenoord 69:10-16
4Celtic 65:15-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!