Uefina Liga mladih, 1. kolo, 25.10.2023, 13:00 h
Basaksehir U-19 1:3 Dinamo U-19

Dinamovi juniori slavili i u Turskoj i izborili prolaz u sljedeću rundu juniorske Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.10.2023.
Dinamovi juniori slavili i u Turskoj i izborili prolaz u sljedeću rundu juniorske Lige prvaka
Foto: FaH

Nakon pobjede 2:1 u prvom susretu u Kranjčevićevoj, Dinamovi juniori slavili su i na gostovanju u Turskoj te su eliminirali Basaksehir s ukupnih 5:2 i izborili prolaz u sljedeću rundu juniorske Lige prvaka...

Igrači Ivice Banovića uspješno su preskočili prvu prepreku u juniorskoj Ligi prvaka. Dinamovi juniori u oba susreta bili su bolji od vršnjaka iz Basaksehira i zasluženo su prošli dalje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom susretu u Kranjčevićevoj još su se upoznavali s Turcima o kojima nije bilo previše saznanja, ali Dinamo je ipak slavio s 2:1.

Uoči gostovanja u Istanbulu raspolagalo se s već više informacija i Dinamo je to znao iskoristiti i doći do nove pobjede. Ovaj put bilo je 3:1, imali su modri još prilika, ali i ovo je bilo dovoljno za prolaz.

Dinamo je poveo u 32. minuti kada je Fofana pogriješio, njegovo loše dodavanje iskoristio je Leo Rimac, uzeo loptu i došao pred vratara, ali je odlično uočio samog Zlatana Košćevića kojeg pronalazi, a on pogađa praznu mrežu.

Košćević je glavni napadač ove momčadi, ujedno i najbolji strijelac juniorskog prvenstva Hrvatske, a do drugog pogotka stigao je u 52. minuti. Nakon dodavanja Čaića pogodio je za 2:0.

Već tada je bilo jasno da će Turci jako teško do preokreta, ali uspjeli su barem smanjiti zaostatak u 66. minuti kada je pogođena vratnica, a lopta se odbila do Halidija koji zabija za 1:2.

Da Turci ne bi pomislili na nekakav povratak i dramu u završnici pobrinuo se Tin Miljak koji nakon kombinacije s Bakovićem u 85. minuti postavlja konačnih 3:1.

U borbi za onaj glavni dio Lige prvaka u kojem se uključuju oni koji igraju grupnu fazu, Dinamo će igrati protiv Basela ili Genta.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

Uefina Liga mladih

1. kolo

Dinamo U-192:1Basaksehir U-19
Basaksehir U-191:3Dinamo U-19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Uefina Liga mladih

1. kolo

Dinamo U-192:1Basaksehir U-19
Basaksehir U-191:3Dinamo U-19

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!