Nogomet

Vida s AEK-om na teškom gostovanju u Marseilleu, domaćin traži prvu pobjedu

Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2023.
Vida s AEK-om na teškom gostovanju u Marseilleu, domaćin traži prvu pobjedu
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrat će u trećem kolu skupine B Europske lige Marseille i AEK. Marseille je i dalje u potrazi za prvom pobjedom, a pokušat će je ostvariti protiv lidera skupine...

Dinamov krvnik iz kvalifikacija Lige prvaka, atenski AEK, kao lider skupine B dolazi na gostovanje u Marseille. Očekuje ga vrlo teško gostovanje, nikome nije lako igrati u Francuskoj, no Atenjani vjeruju kako mogu do dobrog rezultata, a to bi u ovom slučaju bio i bod.

Igraj na Marseille - AEK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Skupina B je vrlo izjednačena, AEK je trenutno vodeći s četiri boda, iza njega su s po dva boda Marseille i Ajax dok četvrtoplasirani Brighton ima tek bod, međutim daleko od toga da je tu išta riješeno ili poznato.

AEK je nakon izbacivanja Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka, pokleknuo na posljednjoj stepenici protiv Antwerpa, ali niti Europska liga nije loš izbor i pokušat će u njoj ostati što je duže moguće na životu. Početak je obećavajući.

U prvom kolu AEK je imao teško gostovanje kod Brightona, ali odradio je odličnu utakmicu te je upisao pobjedu 3:2. Na krilima te pobjede očekivalo se da će pasti i Ajax u Ateni, međutim taj susret okončan je 1:1 i to zahvaljujući izjednačujućem pogotku koji je postigao Domagoj Vida.

S druge strane Marseille je krenuo s dva remija u susretima koji su obilovali golovima. U prvom kolu gostovao je kod Ajaxa i odigrao 3:3, a zatim je ugostio Brighton i remizirao 2:2.

Ako Francuzi žele dalje, moraju danas doći do pobjede protiv AEK-a jer ih u drugom krugu čekaju teška gostovanja kod AEK-a i Brightona na kojima će biti teško doći do pobjede.

Što su rekli

Gennaro Gattuso, trener Marseillea: "Naš fokus je potpuno na utakmici protiv AEK-a, a nakon toga ćemo razmišljati o ostalom. Sada nas samo zanima kako doći do sva tri boda, svjesni smo da protiv AEK-a moramo za pobjedu odigrati sjajan meč. Moramo napredovati u detaljima, pokušavam to objasniti igračima. Ne smijemo razmišljati da smo izgubili zato što nismo imali sreće."

Matias Almeyda, trener AEK-a: "Naš mentalitet nije se promijenio, u svaku utakmicu ulazimo da bi pobijedili. Svjesni smo da smo u jako teškoj skupini i svaka utakmica koju igramo mora biti gotovo savršena. Čeka nas momčad koja iza sebe ima veliki broj navijača, ima strastvenog trenera koji je bio i veliki igrač. Imamo problema s ozljedama, ali sam optimist."

Mjesto, vrijeme, sudac

Marseille, Velodrome, 18:45

Sudac: Daniel Stefanski (Poljska)

Nedostaju

Marseille: Jonathan Clauss, Samuel Gigot, Pape Gueye, Pedro Ruiz

AEK: Paolo Fernandes, Levi Garcia

Prošli međusobni dvoboj

Ovo će biti prvi službeni dvoboj ovih protivnika još od 1989. godine. Tada su se sastali u osmini finala Kupa prvaka, Marseille je kod kuće slavio s 2:0, a u gostima je bilo 1:1.

Prognoza

Marseille igra pod imperativom pobjede i mora pronaći način kako slaviti. Ima kvalitetniju momčad, domaći teren i ovdje je favorit.

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Europska liga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Marseille3:1AEK Atena
Brighton & Hove2:0Ajax
1Brighton & Hove 610:5+513
2Marseille 614:10+411
3Ajax 610:13-35
4AEK Atena 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!