Nogomet

Zrinjski ide po pobjedu protiv Legije za potvrdu odlično odrađenog posla u skupini

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.10.2023.
Zrinjski ide po pobjedu protiv Legije za potvrdu odlično odrađenog posla u skupini
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Najizjednačenija skupina Konferencijske lige, skupina E, danas donosi dva uanimljiva dvoboja. Zrinjski dočekuje Legiju, a AZ Alkmaar Aston Villu...

Nakon dva odigrana kola u skupini E Konferencijske lige, sve četiri momčadi imaju po tri boda. Zrinjski i AZ Alkmaar imaju gol razliku 4:4, a Legia i Aston Villa su na gol razlici 3:3.

Igraj na Zrinjski - Legia na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pogled na ljestvicu puno govori i iako su ga proglašavali autsajderom skupine i nisu mu davali ikakve šanse, Zrinjski odlično napreduje i prikazuje jako dobre igre.

U prvom kolu bio je na rubu poraza protiv AZ Alkmaara koji je vodio čak 3:0 na poluvremenu, ali u nastavku susreta rapsodija domaćina. Zrinjski je postigao četiri gola i stigao do velikog preokreta.

I u drugom kolu bio je nadomak iznenađenja. Tamo je gostovao u Birminghamu kod jake Aston Ville, držao je do 94. minute bod u rukama, ali onda je primio gol, Aston Villa je povela i otišla do pobjede. Bez obzira na taj poraz, Zrinjski je ostavio odličan dojam i pokazao da nije zalutao u ovo društvo.

Legia je također krenula pobjedom pa onda u drugom kolu upisala poraz. U prvom kolu iznenadila je na svom stadionu Aston Villu koju je svladala s 3:2 izdržavši nalete gostiju i pritisak u drugom poluvremenu.

U drugom kolu ipak nije uspjela doći do pobjede. Alkmaar se oporavio od mostarskog šoka i slavio je protiv Legije na svom travnjaku s 1:0, a Poljaci nisu iskoristili činjenicu da su posljednjih pola sata imali igrača više. Legia dolazi u vrlo lošoj formi, u četiri posljednje utakmice u svim natjecanjima upisala je isto toliko poraza.

Što su rekli

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog: "Naš cilj je pobjeda protiv bilo koga da igramo. Dobro je da možemo psihološki rasterećeno odigrati, ali ne bez ambicija, jer ako dobijemo, a nadam se da hoćemo, možemo potpuno zakomplicirati skupinu. Momčad koja dobije Aston Villu ima ogromnu kvalitetu."

Kosta Runjaić, trener Legije: "Atmosfera je jako dobra i nastavljamo s radom. Nismo zadovoljni posljednjim rezultatima i svaka sljedeća utakmica nam je najvažnija. Moramo se vratiti pobjedama, uložit ćemo puno truda u to. Napravili smo detaljnu analizu i znamo što radimo dobro, a što krivo, dečki moraju pokazati karakter."

Mjesto, vrijeme, sudac

Mostar, Stadion pod Bijelim Brijegom, 21:00

Sudac: Andrei Chivulete (Rumunjska)

Nedostaju

Zrinjski: Andrija Balić

Legia: Bartosz Kapustka

Prošli međusobni dvoboj

2016. godine sastali su se u kvalifikacijama Lige prvaka, prvi susret u Mostaru završen je 1:1, a onda je Legia kod kuće slavila s 2:0.

Prognoza

Zrinjski je pokazao da može igrati u ovom društvu i ovaj dvoboj je posve otvoren. Možda se dogodi remi.

FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

AZ Alkmaar1:4Aston Villa
Zrinjski1:2Legia Varšava
1Aston Villa 612:7+513
2Legia Varšava 610:6+412
3AZ Alkmaar 67:12-56
4Zrinjski 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!