Košarka

Kingsi pokvarili LeBronov jubilej, Sixersi nadigrali Blazerse

Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.10.2023.
Kingsi pokvarili LeBronov jubilej, Sixersi nadigrali Blazerse
Foto: EPA

Sinoć su odigrane još četiri utakmice u NBA ligi, a drame je bilo samo u Sacramentu gdje su Kingsi svladali Lakerse. Na maksimalnom učinku ostali su Denver Nuggetsi...

Denver Nuggetsi lakoćom su slavili u gostima kod Oklahoma City Thundera sa 128:95 i tako ostali stopostotni nakon tri odigrane utakmice. Sinoćnjem domaćinu ovo je bio prvi poraz sezone.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Nikola Jokić s 28 poena, 14 skokova i pet asistencija, dok je Thunder predvodio Chet Holmgren s 19 koševa.

Prvu pobjedu sezone, u trećoj odigranoj utakmici, upisali su Atlanta Hawksi koji su uspješno odradili gostovanje kod Milwaukee Bucksa i nanijeli im prvi poraz. Slavili su rezultatom 127:110.

Osam igrača upisalo je dvoznamenkast broj poena za Hawkse, a najviše je dodao Trae Young, ukupno 20, a tome i 11 asistencija. Buckse je predvodio Giannis Antetokounmpo s 26 koševa i 11 skokova.

Nije bilo drame ni u Philadelphiji gdje su domaći Sixersi slavili protiv Portland Trail Blazersa rezultatom 126:98. To im je druga pobjeda sezone u trećem susretu, a Blazersi ostaju bez ijedne za isti broj utakmica.

Odličan je u pobjedi bio Joel Embiid s 35 poena, 15 skokova, sedam asistencija i šest blokada, dok je Shaedon Sharpe predvodio Blazerse s 20 koševa i pet skokova.

Sacramento Kingsi slavili su nakon produžetka protiv Los Angeles Lakersa sa 132:127 i tako došli do druge pobjede sezone. Junak se pokazao Malik Monk koji je ubacio 11 od svoja 22 poena u dodatnih pet minuta te asistrao Kevinu Herteru za ključnu tricu i pobjedu.

Bila je to i ujedno 20. godišnjica prve NBA utakmice LeBrona Jamesa koji je debitirao isto u gostima kod Sacramenta, ali s istim ishodom kao i noćas. Bilo je to 29. listopada 2003. godine.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio De'Aaron Fox s 37 koševa i osam skokova, dok je Lakerse predvodio Anthony Davis s 30 poena i 16 skokova.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 95:128
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 110:127
Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 126:98
Sacramento Kings - LA Lakers 132:127 (nakon produžetka)

FOTO: EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!