Nogomet

Hendikepirani Vrgorac dočekuje Futsal Dinamo, obje momčadi zanima samo pobjeda

Mihaela Bradovski • petak, 03.11.2023.
Hendikepirani Vrgorac dočekuje Futsal Dinamo, obje momčadi zanima samo pobjeda
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U petom kolu SuperSport HMNL-a Vrgorac u svojoj dvorani dočekuje Futsal Dinamo. Obje momčadi traže pobjede nakon prošlotjednih neostvarenih ciljeva...

Peto kolo SuperSport HMNL-a donosi dvoboj između Vrgorca i Futsal Dinama, vrlo zanimljiv susretu u kojem pobjedu pod svaku cijenu trebaju i jedni i drugi. Prošlog tjedna bili su u akciji u različitim natjecanjima, ali nisu ostvarili rezultate kakvima su se nadali.

Igraj na utakmice SuperSport HMNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Futsal Dinamo nastupao je u Zagrebu na turniru Lige prvaka, ali nije uspio izboriti prolaz u Elitnu rundu. Iz ove skupine dalje je prošao samo prvoplasirani, Futsal Dinamo je upisao pobjede protiv Titograda i Örebra, ali šokantna utakmica protiv poljske Lubawe odnijela mu je prolaz. Tu je poražen s 9:7 u rijetko viđenom dvoboju u kojem je već u drugoj minuti gubio s 4:0.

Zagrepčani traže povratak dobrog raspoloženja, očekivali su prolazak u Elitnu rundu, ali taj poraz od Lubawe bio je preskup. Između tog susreta i ovog gostovanja u Vrgorcu, odigrali su dvoboj trećeg kola zagrebačkog kvalifikacijskog turnira s Titogradom, slavili su s 3:0, međutim ta pobjeda s bodovne strane nije im ništa značila, tek kao oporavak nakon traumatičnog poraza od Poljaka.

Nije samo Futsal Dinamo doživio traumatičan poraz prošlog tjedna, nego i Vrgorac i to u Kupu na svom parketu protiv Hajduka. Drugoligaš je potpuno nadigrao prvoligaša i na kraju ga je uvjerljivo porazio s visokih 9:4 što je malo tko očekivao.

Vrgorac ima veliki hendikep, u prošlom prvenstvenom kolu na gostovanju kod Stanoinvest Futsal Pule tešku ozljedu zaradio je prvi vratar Vrgorčana, BiH reprezentativac Poračanin, kojeg neće ove sezone više biti na terenu. I protiv Hajduka se to itekako osjetilo, gosti su postigli čak devet golova.

U međuvremenu u Vrgorcu nisu doveli pričuvno rješenje pa će tako i u ovaj susret ući oslabljeni na vratarskoj poziciji. Mladi Mate Mihaljević i Leo Rašić, tinejdžeri su između kojih će pasti odluka tko će na gol.

Što se tiče situacije u prvenstvu,Futsal Dinamo tu bolje stoji. U prvih četiri kola upisao je tri pobjede i poraz te drži drugo mjesto na ljestvici. Vrgorac je šesti s četiri boda manje.

Mjesto, vrijeme, suci

Vrgorac, Dom sportova Davor Jović, 20:10

Suci: Nikola Jelić (Varaždin), Josip Dujmić (Rijeka)

Nedostaju

Vrgorac: Senad Poračanin

Futsal Dinamo: -

Prošli međusobni dvoboj

Vrgorac i Futsal Dinamo sastali su se prošle sezone u četvrtfinalu doigravanja. Zagrepčani su slavili u prvom susretu 6:3, zatim je Vrgorac kod kuće izjednačio pobjedom 6:2, ali u majstorici u Zagrebu Futsal Dinamo bio je bolji s 3:0.

Prognoza

Futsal Dinamo u ovaj susret ulazi u statusu favorita. Vrgorac ima veliki hendikep neigranjem Poračanina i to neće biti lako nadomjestiti protiv ovako kvalitetnog protivnika.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

SuperSport HMNL

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

MNK Osijek3:7Torcida
Vrgorac1:2Futsal Dinamo
Novo Vrijeme2:2Crnica
Square3:7Olmissum
Uspinjača Gimka1:10Stanoinvest Futsal Pula
1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!