Nogomet

Karoglan: 'Bitno je pobijediti, čuvati domaći teren i igrati dobro, ako je moguće'

Petar Jenjić • petak, 03.11.2023.
Karoglan: 'Bitno je pobijediti, čuvati domaći teren i igrati dobro, ako je moguće'
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Mislav Karoglan održao je press konferenciju uoči utakmice protiv Rudeša. Dvoboj na Poljudu na rasporedu je u subotu od 18:10 sati...

Pred Hajdukom je novi izazov u SuperSport HNL-u, a na Poljud stiže posljednjeplasirani Rudeš. Press konferenciju održao je trener Bijelih Mislav Karoglan.

Igraj na Hajduk - Rudeš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tko će biti kapetan?

"Lovre je uvijek kapetan, počeo ili bio na klupi. Imamo jasno posloženo tko je idući, vidjet ćete sutra, uz Lovru tko je."

Zdravstveni karton momčadi.

"Ferro, Melnjak out duže, Livaja, Krovinović nisu tu, dok su upitni: Elez, Dajaku i Sigur. I Čuić i Dolček su među kandidatima za početi sastav, imam ideju, ali i plan B što bi moglo biti najbolje za ovu utakmicu. Ovisit će o zdravlju nekih igrača."

O poziciji Nike Kristijana Sigura.

"Na obje pozicije može igrati. Ako želiš nižu poziciju i više izgradnje, rekao bih da je tu najbolja opcija, a po naravi je vezni igrač, ali pitanje je s koje zone."

"Svakako je u konkurenciji, imao je problema s kvadricepsom, vidjet ćemo svakodnevno kako će se razvijati. Tu je, konkurira, jučer je odradio kompletan trening. Benrahou je apsolutno opcija, opcija desetke i krilnog igrača."

O Nikoli Kaliniću.

"S Nikolom imam dogovor kad ćemo se vidjeti."

Tko će stati na gol?

"Znam da vas to zanima. Imamo dvije jedinice, imam kapetana koji je neprikosnoven, s kojim imam dobar odnos. Imammo Lučića koji je odličan u drugim stvarima. Drago mi je da imam dvije opcije, to su slatke brige. Drago mi da je Lovre igrao u Pločama. Imam maksimalnu podršku po pitanju izbora."

Karoglan je i dalje neporažen u službenim utakmicama kao trener Hajduka.

"U Hajduku je samo iduća utakmica, ne volim se obazirati na iza. Svaka minuta je važna, ima posla preko glave. Tako sam se i postavio, volio bih da možemo trenirati više, napokon imamo teren koji je pravi tepih, na kojem se može igrati. Kad igraš srijeda-subota, to je otežavajuće, no uzimamo odgovornost i idemo iz kola u kolo."

Uz pobjedu se uvijek želi i dobro igrati.

"Pobjeda je uvijek najvažnija, ali teško ćeš sve posložiti. I jedno i drugo. Bitno je pobijediti, čuvati domaći teren i igrati dobro, ako je moguće."

Ozljeda Darija Melnjaka.

"Ne možeš Melnjaka nadoknaditi, ono što on daje momčadi, da može djelovati u tri smjera. Lagao bih da imamo takav profil. Imamo Dialloa u jednoj fazi u kojoj je dominantan, a u drugima mu moramo pomoći. Imamo Hrgovića koji je dobar u napadu, ali zahtjeva određeni profil u boxu. Može biti najbolji u nečemu, ali uvijek gledam što bi se moglo nadopuniti i tako slažem utakmicu. Dao mi je glavobolju, ali idemo korak po korak. Njemu sretan oporavak, a mi idemo dalje."

Odradio je dvije utakmice nakon povratka na klupu.

"Prvo poluvrijeme u Koprivnici bilo je dobro. U Pločama smo imali realno tri, četiri stopostotne šanse, a nakon golova ga umiriš. Nemojmo nikada podcjenjivati Kupove, klubovi u Dalmaciji su tvrdi. Trebalo bi pitati Bayern kakav je nakon Saarbrückena. Ne volim nikoga podcjenjivati. Navijači žele više i bolje, kao i ja. Nitko nije kritičniji prema meni od mene samoga. Svi imaju neke svoje puteve u kojima može ostvariti rezultat."

"Znam koliko sam ja spreman i to pokušavam prenijeti na igrače. Ove godine smo imali ozbiljan šamar kući. Zadnjih sedam, osam godina primili dosta šamara. Bilo bi puno bolje učiti iz pobjeda, nego iz grešaka."

"Hajduk po sebi nosi motivaciju, kao i Dinamo, Rijeka i Osijek. Protivnik nema što izgubiti, igra opuštenije, igra na gornjoj granici svojih mogućnosti. Ako ima i dobar rezultat, kako ide tijek susreta, rastu im šanse. Plan je da se ne gubi glava 90 minuta, da si stabilan i onda će rezultat biti dobar. Rudeš potpuno cijenim, znam Golema 20 godina i ne pada mi na pamet podcjenjivati ga. Imaju tri pozitivna rezultata zaredom, a naš je cilj čuvati domaći teren životom", nastavio je Karoglan.

Očekuje se da će se Rudeš postaviti obrambeno.

"Moramo biti fokusirani na sebe, igrati svaku sljedeću akciju, da je govor tijela dobar, da ne mislimo o greškama, da čitamo razinu pritiska na loptu. Znam da će nam trebati dosta, iako i ja i navijači želimo da to bude sutra. Treba uhvatiti neke stvari, ali princip na koji nisam bio do sada zadovoljan, jest da svaki igrač ima funkciju i ulogu na terenu. Nema razlike između nogometa i košarke. Uvijek imaš funkciju, nemaš se pravo isključiti. Zato dobivaš kontre i pod određenim pritiskom igramo vertikalno."

Dugo poznaje trenera Rudeša Tonija Golem.

"Začahuren sam u ono što radim, slabo čitam novine i nemam društvene mreže. To se dosta razlikuje od mog prvog mandata. Ja i Golem se poznajemo od juniora, cijenim ono što radi, a znam da je tako i s druge strane. Imamo neke poveznice otprije, ali sad je fokus na ekipama koje vodimo."

FOTO: Zvonimir Barišin/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!