Nogomet

Sve je otvoreno u skupini A: West Ham i Olympiakos u borbi za važne bodove

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.11.2023.
Sve je otvoreno u skupini A: West Ham i Olympiakos u borbi za važne bodove
Foto: EPA

Nastavlja se utrka za vrh skupine A u kojoj bi se moglo do posljednjeg kola tražiti vlasnike prvog, drugog i trećeg mjesta, pozicija koje ostavljaju u Europi i na početku sljedeće godine...

Vrlo zanimljiva situacija u skupini A Europske lige. West Ham i Freiburg imaju po šest bodova dok Olympiakos ima četiri boda. Na dnu ljestvice je TSC iz Bačke Palanke koji ima samo bod.

Igraj na West Ham - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

West Ham danas u Londonu dočekuje Olympiakos u zanimljivom i važnom susretu. Pobjeda može odvojiti West Ham od Olympiakosa na ljestvici čime bi praktički osigurao nokaut fazu Europske lige, točnije minimalno drugo mjesto.

Naravno, do kraja natjecanja su još dva kola i West Ham bi morao negdje još uzeti barem bod, bilo to kod kuće protiv Freiburga ili u gostima kod TSC-a iz Bačke Topole.

No poraz West Hama već komplicira situaciju u skupini, pa čak i remi s obzirom da bi Olympiakos u slučaju neodlučenog ishoda ostao na samo dva boda zaostatka za Englezima i tako bi skupina ostala potpuno otvorena.

West Hamove ambicije u ovom natjecanju su visoke i Londončani ne skrivaju želju da naprave veliki rezultat. U prva tri kola upisali su pobjede protiv TSC-a kod kuće s 3:1 i Freiburga u gostima 2:1, a istim rezultatom poraženi su kod Olympiakosa.

Olympiakos je pak krenuo domaćim 3:2 porazom od Olympiakosa, zatim je odigrao samo 2:2 kod TSC-a da bi u prošlom kolu uspio slaviti s 2:1 protiv West Hama.

Što su rekli

David Moyes, trener West Hama: "Želja mi je da upišemo pobjedu i potvrdimo ostanak u Europi i nakon Božića. Pobjeda nas vrlo vjerojatno zadržava u jednom od dva europska turnira i na proljeće. U prošloj utakmici protiv Olympiakosa nismo igrali niti blizu svojih mogućnosti i to moramo promijeniti."

Diego Martinez, trener Olympiakosa: "Olympiakos je klub koji uvijek ide na pobjedu, bez obzira protiv koga igrao. Bit će ovo velika utakmica jer igramo protiv sjajne momčadi iz Premier lige. Kod kuće smo odigrali gotovo savršenu utakmicu, a sada da bi upisali pobjedu morat ćemo biti još bolji."

Mjesto, vrijeme, sudac

London, London Stadium, 21:00

Sudac: Matej Jug (Slovenija)

Nedostaju

West Ham: Kurt Zouma (ozljeda)

Olympiakos: Doron Leidner, Omar Richards (ozljede)

Prošli dvoboj

U prošlom susretu u Pireju Olympiakos je slavio s 2:1. Fortounis i Rodinei bili su strijelci za domaćina, a za goste je pogodio Paqueta.

Prognoza

West Ham je kvalitetniji i favorit je u ovom susretu. Olympiakos će trebati jednu od najboljih utakmica sezone za pobjedu.

FOTO: EPA/DANIEL HAMBURY

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!