Nogomet

Slaven Belupo traži povratak na pobjedničke staze, ali u goste mu dolazi hit sezone

Branimir Korać • petak, 10.11.2023.
Slaven Belupo traži povratak na pobjedničke staze, ali u goste mu dolazi hit sezone
Foto: FaH

Na otvaranju 15. kola SuperSport HNL-a, Slaven Belupo dočekuje Goricu. Vrlo važan dvoboj za jedne i druge, Goričani žele držati korak s onima najboljim, a Slaven Belupo mora se izvući iz rupe u koju tone...

Nakon odlaska Ricarda Moniza i dolaska na klupu Roya Ferenčine, Slaven Belupo se podignuo i imao je razdoblje u kojem je izgledao stvarno dobro, agresivno, razigrano, svi se sjećamo još dvoboja protiv Osijeka u kojem je nadigrao Osječane kao rijetko tko.

Igraj na Slaven Belupo - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, ipak je stigao pad i u zadnja četiri susreta upisana su tri poraza i remi. Ferenčina nikako ne može biti zadovoljan jer ono što je Slaven prikazao baš u tom dvoboju protiv Osijeka je za nekoliko razina iznad onog što je prikazao primjerice u dva susreta s Rudešom i u prolom kolu kod Istre 1961.

Sada mu u goste dolazi Gorica i ako želi do pobjede u tom dvoboju, morat će značajno podići igru. Ovo što je u posljednje vrijeme prikazivao neće biti dovoljno protiv vrlo disciplinirane i kvalitetne momčadi koja od početka sezone pokazuje stabilnost. Sve ono što je Gorici nedostajalo najvećim dijelom prošle sezone.

Preporodio je Goricu dolazak Željka Sopića koji je podignuo momčad i izvukao je iz jako teške situacije te na kraju ostao u ligi. Svjesni kako od početka sezone moraju igrati na svom maksimumu da im se ne dogodi prošla sezona, Goričani su se doveli do situacije da ruše velikane, imaju sjajnu atmosferu i igraju vrlo efektivan nogomet.

Dinko Jeličić nastavio je tamo gdje stao Sopić i dao još malu nadogradnju te njegova momčad izgleda jako dobro. Goričani igraju s puno samopouzdanja i uvijek imaju nekog aduta koji povuče i pretvori se u junaka.

U Koprivnici će pokušati doći do nova tri boda, neće im biti jednostavno jer su domaćini ponovno uključili alarm i traže reakciju na terenu, međutim Gorica igra odličan nogomet i svakako će imati što za reći.

Što su rekli

Roy Ferenčina, trener Slaven Belupa: "Čeka nas zahtjevna utakmica protiv ozbiljne momčadi, momčadi koja je ove sezone svladala Hajduk, Dinamo i Osijek. U dobrom su ritmu, visoko na ljestvici, ali mi smo koncentrirani na nas. Dobro smo radili i želimo da utakmica dođe što prije kako bismo popravili dojam iz prethodna dva kola i Kup utakmice. Moramo biti na našem maksimumu i bolji u završnici kako bismo stigli do željenog rezultata."

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Moramo pokazati da i u gostima možemo odigrati kao većinu utakmica kod kuće, s tim žarom, tom energijom i kvalitetom da se nametnemo. Možda Slavenovi posljednji rezultati nisu bili na očekivanoj razini, ali to nam je dodatno upozorenje da moramo biti još bolji jer nas čeka jako motiviran protivnik. Morat ćemo biti u najmanju ruku u izdanju kao protiv Osijeka ako nešto želimo napraviti."

Mjesto, vrijeme, suci

Koprivnica, Ivan Kušek Apaš, 18:00

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik)

Nedostaju

Slaven Belupo: Agbekpornu (kartoni)

Gorica: Majstorović (ozljeda)

Prošli dvoboj

U prvom dijelu sezone u Velikoj Gorici završilo je 2:2. Gorica je dva puta vodila golovima Ndockyta, ali Hoxha i Mioč vraćali su goste.

Prognoza

Gorica je u naletu, igra jako dobro i želi taj niz nastaviti u Koprivnici. Pitanje je može li se Slaven dovoljno podići u odnosu na posljednje nastupe.

FOTO: Damir Senčar/HINA

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!