Košarka

Mulaomerović: 'Zadar je najbolji u Hrvatskoj, dečki su dali sve od sebe, ali nije bilo dovoljno'

Mihaela Bradovski • petak, 10.11.2023.
Mulaomerović: 'Zadar je najbolji u Hrvatskoj, dečki su dali sve od sebe, ali nije bilo dovoljno'
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Cedevita Junior vrlo uvjerljivo poražena je u Zadru s 89:68. Damir Mulaomerović nije imao problema priznati kako je bolji zasluženo pobijedio...

Uoči puta za Zadar, Damir Mulaomerović tražio je od svojih igrača da odigraju bolje nego protiv Cibone. Dobio je bolji nastup, ali ne dovoljno da bi zaprijetio Zadru.

Igraj na hrvatsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Zadar je najbolji tim u Hrvatskoj, imaju visinu, energetski su bili jako dobri, imali su +17 u skoku, a bili su i precizni s 50 posto šuta za tri. Čestitke Zadru i želim im sreću u nedjelju na utakmici koja je vjerojatno važnija od ove. Što se tiče nas, dečki su dali sve od sebe, međutim to nije dovoljno. Imamo puno mlađi tim i nedostaje nam malo iskustva, malo visine da bi mogli odgovoriti ekipama kao što je Zadar. Drago mi je da smo na kraju na terenu vidjeli dosta mladih igrača s obje strane, sigurno je i gledateljima bilo drago. Što se tiče našeg omjera, uvijek može bolje, žao mi je što smo odigrali tako lošu utakmicu protiv Cibone, jer su oni igrali s petoricom igrača i mi smo u tome tražili neku šansu da iskoristimo tu situaciju koja za Cibonu nije laka. Ipak, zasluženo su nas dobili. Ekipe našeg ranga bit će Šibenka, Dubrovnik, Dubrava...dosta smo smanjili budžet, nema više Krune, Marčinkovića, Mustapića kao iskusnih igrača koji su nam davali stabilnost. No, mi smo se opredijelili da idemo dalje s mladim igračima."

Jedan od tih mlađih igrača je i Toni Bilić od kojeg Mulaomerović puno očekuje.

"Dosta sam utakmica odigrao na Višnjiku do 14. godine jer sam iz Dalmacije, a onda i s ekipom Mladosti u prvoj ligi pa još i Next Generation turnir. Bila je sjajna atmosfera s Tornadom i na ovakvim se utakmicama može učiti za još veće utakmice. Čestitam Zadru na današnjoj pobjedi, stvarno su jako dobro igrali. Puno su iskusnija momčad od nas, tako da mi kao mlađa ekipa moramo biti agresivniji i raditi individualno na taktičkim segmentima. Doslovno su nas prebili, fizički su puno jači, bili su bolji u skoku, taj njihov šut donio im je samopouzdanje i na kraju su zabijali sve."

FOTO: HINA/Tomislav PAVLEK

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!