Ostali sportovi

Mladostašice na gostovanju u Belgiji: 'Nemamo pravo na kalkulacije'

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 14.11.2023.
Mladostašice na gostovanju u Belgiji: 'Nemamo pravo na kalkulacije'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U srijedu od 20:30 sati odbojkašice Mladosti igraju u gostima kod belgijskog Genta uzvratni susret šesnaestine finala CEV kupa. U prvom susretu hrvatski klub slavio je s 3:2 u setovima...

Odbojkaški pressing kod mladostašica nikako ne jenjava, ide se iz utakmice u utakmicu, iz natjecanja u natjecanje. Nakon što su vikend odradile u Splitu superligaškom pobjedom nad Brdima od 3:0, već su se u utorak otputile put Belgije, na uzvratni susret šesnaestina finala CEV Kupa protiv ekipe VDK Bank Gent. Zagrepčanke iz prvog susreta nose pobjedu od 3:2 i nadaju se još jednom pozitivnom rezultatu.

Igraj na CEV kup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Njihov trener Miodrag Miki Stojaković najavio je dvoboj.

"Belgijanke smo dobili na naše zadovoljstvo u pet setova u prvom susretu u našem Domu odbojke. To je rezultat koji nam daje za pravo razmišljati da možemo odigrati još bolju utakmicu nego što smo odgrali u Zagrebu. Znamo da neće biti lako na njihovom terenu, Gent se prikazao kao vrlo čvrsta ekipa, iako smo i prije znali puno o njima, ali ne mogu se oteti dojmu da smo mi sami sebi u nekim trenucima susreta zakomplicirali situaciju i doveli utakmicu u neizvjesnost petog seta. Dakle, bez obzira na pobjedu iz prvog susreta, mi nemamo pravo na nikakve kalkulacije, ako želimo, a želimo, proći u daljnji krug natjecanja. Nama odgovara svaka pobjeda, ali željeli bi svakako izbjeći ponovno peti set, već želimo utakmicu ranije riješiti u našu korist."

O Gentu trener Mladosti još je jednom ponovio.

"Znamo kako igraju, vrlo su slični po stilu kao i Asterix s kojim smo igrali u kvalifikacijama za CEV Ligu prvakinja, i od kojih je Gent izgubio posljednji susret u pet setova. Dakle, igraju sličan sustav kao i Asterix, s dosta prikrivanja i sakrivanja nekih obrambenih pozicija, s dosta rotacija pozicija igračica, tako da ćemo morati biti maksimalno koncentrirani na ono što one budu radile tijekom meča. A s druge strane, mi se moramo držati naših osnovnih postavki igre kako bi napravili rezultat koji nas zadovoljava."

Zanimljivo je da je u osmini finala CEV Kupa ždrijeb predvidio da se sastanu pobjednici susreta Gent – Mladost i Kelteks – Gacko (3:2 u prvom susretu za prvakinje BiH), tako da je vrlo je lako moguće da u osmini finala CEV Kupa zaigraju zagrebačka Mladost i karlovački Kelteks, te da u tom slučaju hrvatska odbojka svakako ima predstavnice i u četvrtfinalu.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!