Tenis

Sinner porazio Runea i povukao Đokovića u polufinale

HINA, Petar Jenjić • petak, 17.11.2023.
Sinner porazio Runea i povukao Đokovića u polufinale
Foto: EPA

Jannik Sinner stigao je do nove pobjede na završnom Mastersu. U posljednjem meču skupine svladao je Holgera Runea i tako "uveo" Novaka Đokovića u polufinale...

Najbolji talijanski tenisač Jannik Sinner svladao je Danca Holgera Runea sa 6:2, 5:7, 6:4 u posljednjem pojedinačnom dvoboju u Zelenoj skupini ATP Finala u Torinu i time razveselio svoje navijače, ali i one Novaka Đokovića koji je takvim raspletom zaradio mjesto u polufinalu.

Igraj na ATP Finals na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je lakoćom osvojio prvi set, ali je pokleknuo u završnici drugog seta, kad je trebao izboriti tie-break. Rune je došao do svog jedinog breaka u meču i produžio nadu za plasman u polufinale.

U odlučujućem setu je 22-godišnji Talijan propustio dvije prilike za break u trećem gemu, još jednu u petom, da bi Rune u osmom gemu došao do prilike za oduzimanje servisa i vodstvo 5:3. Kad u tome nije uspio, Sinner je slomio suparnikov servis u devetom gemu te u sljedećem prvu meč-loptu pretvorio u pobjedu za maksimalnih 3-0 u skupini i osvajanje prvog mjesta.

Sinner će biti prvi talijanski tenisač koji će imati priliku boriti se plasman u finale završnog ATP turnira.

Na takvom raspletu zahvalan je bio i prvi tenisač svijeta Novak Đoković koji je Sinnerovom pobjedom osvojio drugo mjesto u skupini s učinkom 2-1 i plasirao se u polufinale ATP Finala po 12. put u karijeri.

Tako je izbjegao da po peti put napusti mjesto odigravanja završnog turnira nakon grupne faze natjecanja, što mu se posljednji put dogodilo 2019. godine.

ATP Finals:
Jannik Sinner - Holger Rune 6:2, 5:7, 6:4

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!