Nogomet

Latvija mora pasti: Hrvatska mora zaboraviti sve probleme i igrati kvalitetan nogomet

Mihaela Bradovski • subota, 18.11.2023.
Latvija mora pasti: Hrvatska mora zaboraviti sve probleme i igrati kvalitetan nogomet
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija danas u Rigi gostuje kod Latvije. Razlika u kvaliteti je neupitna, ali Hrvatska se nije jednom opekla i morat će biti oprezna...

Iako se čini kao vrlo teška situacija, Hrvatska iako ne ovisi samo o sebi, ima šanse za prolaz na Europsko prvenstvo. Naravno, uvijek je tu ona istina prema kojoj je moguće da Hrvatska osvoji i svih šest bodova pa svejedno ne bude druga i završi u dodatnim kvalifikacijama.

Igraj na Latvija - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da bi se to dogodilo, Wales mora odigrati dvije odlične utakmice, mora svladati prvo dana Armeniju u gostima, a zatim kod kuće Tursku. Nije nemoguće, ali neće to biti lagani susreti. Armenija i dalje ima šanse za prolaz, a uostalom svladala je u gostima Velšane s 4:2. Turska pak s novim izbornikom sigurno neće doći turistički u Cardiff.

Svew što Hrvatska može u ovom trenutku je odraditi dvije dobre utakmice is vladati i Latviju u Rigi i Armeniju na Maksimiru. Ne govori Zlatko Dalić bez veze kako fokus ne smije biti na Walesu nego na Hrvatskoj. Igrači moraju razmišljati o onome što će oni napraviti u ovim susretima, a ne što radi Wales.

Utoliko je dobra stvar što Wales danas igra prije Hrvatske, već od 15 sati gostoivat će kod Armenije i kako god taj dvoboj završio, taj rezultat se može uzeti kao dodatna motivacija za Hrvatsku protiv Latvije.

Nakon loših izdanja protiv Walesa i Turske, Hrvatske se mora što brže podići i pokazati kako je to bio samo trenutak slabosti. Kvaliteta je definitivno na strani Hrvatske, ali mora to potvrditi na terenu, biti ozbiljna i odraditi posao kako se od nje i očekuje.

Posljednji porazi Hrvatske ujedno su i podigli samopouzdanje kod Latvijaca koji sada vjeruju kako mogu i oni do pobjede. Iznenadili su većč Armeniju, bili dugo ravnopravni Turskoj, ali Hrvatska kada je prava predstavlja već neki drugi level.

Što su rekli

Dainis Kazakevičs, izbornik Latvije: "Svi igrači koji su pozvani u reprezentaciju normalno su trenirali. Svi su u konkurenciji za nastup u subotnjoj utakmici. Na početku ovih priprema odradili smo kratku regeneraciju, a zatim smo normalno trenirali i ostvarili sve ono što smo i zacrtali. Moramo igrati puno aktivnije i s više pritiska nego što je to bio slučaj u Rijeci. Važno je da budemo dobri u duelu i da možemo kreirati kontranapade. Moramo igrati agresivniji nogomet i s više pokretljivosti."

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske: "Naš respekt prema protivniku, došli smo tu u goste, tu je i Armenija izgubila. Moramo biti strpljivi, bit će ovo teže nego u Rijeci gdje smo rano zabili. Morat ćemo se do zadnje sekunde boriti i tražiti pobjedu na bilo koji način. Moramo odraditi dobar posao i nema smisla govoriti o onome što će biti u Armeniji i u Zagrebu. Svjesni smo da nam Ivanušec i Kramarić nemaju puno minuta, probat ćemo ih ne potrošiti maksimalno, ali samo njih dvojicu jer nisu u punom ritmu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Riga, Skonto stadions, 18:00

Sudac: Schnyder (Švicarska)

Nedostaj

Latvija: -

Hrvatska: Perišić, Petković, Vlašić, Juranović, Sučić, Kovačić

Prošli međusobni dvoboj

Hrvatska je u Rijeci pregazila Latviju s 5:0. Na odmoru je bilo već 3:0 uz dva gola Petkovića i jedan Ivanušeca dok su u drugom dijelu među strijelce upisani i Kramarić i Mario Pašalić.

Prognoza

Kratko i jasno, Hrvatska je bolja i pobijedit će.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

EP 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Armenija1:1Wales
Latvija0:2Hrvatska
1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!