Tenis

Ram i Salisbury slavili na ATP Finalsu, Dodig i Krajicek završavaju godinu na vrhu

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.11.2023.
Ram i Salisbury slavili na ATP Finalsu, Dodig i Krajicek završavaju godinu na vrhu
Foto: EPA

Rajeev Ram i Joe Salisbury slavili su na ATP Finalsu, iako su ispali u skupini, razloga za slavlje imaju i Ivan Dodig i Austin Krajicek...

Američki tenisač Rajeev Ram i Britanac Joe Salisbury obranili su naslov pobjednika ATP Finala u Torinu, svladavši u nedjeljnom finalu Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa sa 6:3, 6:4.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za 39-godišnjeg Rama i 31-godišnjeg Salisburyja ovo je 13. zajednički naslov, a četvrti u ovoj godini u kojoj su, osim na ATP Finalu, pobjednički trofej podizali na US Openu, u Beču i Lyonu.

Američkom tenisaču ovo je 30. naslov u konkurenciji parova, a Britanac je došao do svog 16. trofeja.

Granollers i Zeballos su u svom 15. zajedničkom finalu, a prvom na završnom ATP turniru, po sedmi put ostali bez pobjedničkog trofeja.

Takav rasplet ATP Finala znači da su hrvatski reprezentativac Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek zadržali status najboljeg para u ovoj godini. Na ljestvici igrača parova Krajicek je zadržao prvo mjesto (7130 bodova), a Dodig (6620 bodova) je sezonu završio odmah iza svog partnera.

Od 18 sati u Torinu će se za naslov najboljeg u pojedinačnoj konkurenciji boriti domaći miljenik Jannik Sinner i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković.

FOTO: EPA/Alessandro Di Marco

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!