Nogomet

Pobjeda je imperativ: Hrvatska protiv Armenije potvrđuje kartu za Njemačku

Mihaela Bradovski • utorak, 21.11.2023.
Pobjeda je imperativ: Hrvatska protiv Armenije potvrđuje kartu za Njemačku
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija danas igra za izravan plasman na Europsko prvenstvo. Na Maksimir dolazi Armenija, a Hrvatska s pobjedom osigurava mjesto u Njemačkoj...

Ravnoteža u svemiru je vraćena i Hrvatska ponovno sama o sebi odlučuje u utrci za Europsko prvenstvo. Wales nije uspio u prošlom kolu slaviti protiv Armenije, a Hrvatska je u gostima svladala Latviju i sada ponovno ima sve u svojim rukama.

Igraj na Hrvatska - Armenija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ta situacija u kojoj je Hrvatska ovisila o pomoći drugih logično je podigla nervozu, a za sve je bio kriv prošli reprezentativni termin u kojem je Hrvatska upisala dva velika kiksa. Izgubila je kod kuće od Turske, pa u Cardiffu od Wales ai mora se reći oba puta zasluženo.

No uoči dvoboja protiv Armenije ima jasnu situaciju, pobjeda je sigurno vidi dalje, a ukoliko dođe do ostalih ishoda, ovisit će o dvoboju između Walesa i Turske. Velšani su ne bi smjeli doći do pobjede kako bi Hrvatska zadržala šanse za drugo mjesto.

Protiv Armenije Hrvatska traži pobjedu i ima velike šanse da do nje i dođe. I u prvom susretu u Erevanu uzela je sva tri boda, slavila je 1:0, ali kao rijetko kada stvorila je ogroman broj prilika i pravo je čudo što nije više puta lopta završila u mreži domaćina.

Ukoliko bude na pravoj razini, neće biti problema, puno toga govori u korist hrvatske reprezentacije u ovom dvoboju. Od domaćeg tenera, same razlike u kvaliteti pa sve do motivacije koja je nedvojbeno na većoj razini kod Hrvatske kojoj je ovo utakmica odluke.

Armenija je imala šanse za prolaz do susreta s Walesom gdje je trebala pobjedu, ali na kraju se dogodio najpovoljniji ishod za Hrvatsku, Armenci i Velšani su remizirali i gurnuli Hrvatsku na pole position.

Što su rekli

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske:: "Ovaj listopad koštao nas je živaca, spremni smo i puni motiva. To smo pokazali u Latviji, kako smo tu ušli u utakmicu. Treba graditi pobjedu, ne smijemo dopustiti priliku protivniku. Pitanje je kad ćemo zabiti gol, protivnik nema nikakve šanse za plasman i dolazi se nadigravati. U Armeniji smo igrali dobro, stvarali šanse, ali nismo ih zabijali. Fokusirani smo samo na sebe, nas zanima samo naša utakmica, htio sam da ovisimo sami o sebi i pri tome stojim i sada. Tih šest bodova i onda je to to."

Oleksandr Petrakov, izbornik Armenije: "Očekujem dobru utakmicu i naravno da imamo motiv. Bilo bi čudno da nemamo motiv igrati protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Imamo veliku želju, pokušat ćemo pružiti najbolje što možemo. O sastavu ćemo odlučiti nakon posljednjeg treninga. Iza nas je teška utakmica protiv Walesa pa ćemo vidjeti u kakvom su stanju igrači. Nakon treninga ćemo analizirati njihovo stanje i donijeti odluku hoćemo li mijenjati sastav."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 20:45

Sudac: Ivan Kružliak (Slovačka)

Nedostaju

Hrvatska: Petković, Perišić, Vlašić, Kovačić, Oršić, Pjaca

Armenija: Iwu, Harojan

Prošli dvoboj

Hrvatska je u Erevanu slavila 1:0, a jedini pogodak postigao je već u 13. minuti Andrej Kramarić.

Prognoza

Nemamo nikakvu sumnju u hrvatsku pobjedu.

FOTO: Hrach Khachatryan/PIXSELL

EP 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Hrvatska1:0Armenija
Wales1:1Turska
1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!