Nogomet

Neopterećeni Turci gostuju kod Velšana, domaćini se još uvijek nadaju

Mihaela Bradovski • utorak, 21.11.2023.
Neopterećeni Turci gostuju kod Velšana, domaćini se još uvijek nadaju
Foto: EPA

Osim što Hrvatska na Maksimiru u posljednjem kolu skupine D protiv Armenije hvata izravnu vizu za Europsko prvenstvo, u Cardiffu se sastaju Wales i Turska...

Wales je imao sve u svojim nogama, ali ipak nije izdržao i okliznuo se već na prvoj stepenici prema Njemačkoj. Nakon pobjede u Cardiffu protiv Hrvatske, Wales se našao u poziciji da mu dvije pobjede u posljednja dva kola bez obzira na to što napravi Hrvatska, garantiraju nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Igraj na Wales - Turska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim Wales nije izdržao i već remijem u Armeniji, uz kombinaciju hrvatske pobjede protiv Latvije, našao se u situaciji da više ne ovisi sam o sebi i da mu je bitno što će napraviti drugi, konkretno Hrvatska.

Čak i u slučaju pobjede protiv Turske večeras u Cardiffu, Velšani, u slučaju hrvatske pobjede protiv Armenije, neće izravno na Europsko prvenstvo. Dobra vijest za njih je da imaju barem zagarantirane dodatne kvalifikacije s obzirom na plasman u Ligi nacija, ali u dodatnim kvalifikacijama neće biti nimalo lako.

U susretu protiv Armenije Velšani su još jednom pokazali koliko su u biti limitirana reprezentacija i u većoj mjeri zahvaljujući užasnom nastupu Hrvatske došla je u priliku da ima sve u svojim rukama.

Danas Velšanima preostaje pružiti sve od sebe i pokušati svladati Tursku te se istovremeno nadati kako će Armenija kreirati veliko iznenađenje na Maksimiru. Međutim već sama pobjeda protiv Turske mogla bi biti previše.

Turci su osigurali nastup na Europskom prvenstvu, ali ovo im nije nebitna utakmica, naprotiv. Još uvijek Turska može izgubiti prvo mjesto u skupini, a svakako joj nije svejedno hoće li biti u drugom ili trećem potu u ždrijebu Europskog prvenstva.

Što su rekli

Robert Page, izbornik Walesa: "Uopće ne razgovaramo o doigravanju. Kada bi počeli o tome razmišljati, značilo bi da smo predali utakmicu protiv Turske. Posao nije završen, igrači na treningu pokazuju kako i dalje vjeruju. Najmanje što možemo je odigrati kao protiv Hrvatske, jako težak udarac bio bi da ne odigramo tako i da se poklopi rezultat koji priželjkujemo u drugom susretu."

Vincenzo Montella, izbornik Turske: "U Cardiff smo doputovali spremni, ovdje smo došli kao vodeća reprezentacija u skupini. Namučili smo se da dođemo do vrha i želimo tu i ostati, želimo igrati naš nogomet i pokazati kvalitetu igre kao u prošlim susretima."

Mjesto, vrijeme, sudac

Cardiff, Cardiff City Stadium, 20:45

Sudac: Jug (Slovenija)

Prošli dvoboj

Turci su slavili u prvom dvoboju u Samsunu s 2:0. Velšani su od 41. minute igrali s igračem manje zbog isključenja Morrella, Calhanoglu je u 64. minuti promašio kazneni udarac, ali u 72. minuti Nayir je pogodio za vodstvo, a deset minuta kasnije Guler je postavio konačnih 2:0.

Prognoza

Turci su kvalitetniji i mogli bi svladati uzdrmane Velšane.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

EP 2024., skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

10. kolo

Hrvatska1:0Armenija
Wales1:1Turska
1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!