Košarka

Pacersi potvrdili nastup u četvrtfinalu, James prvi s više od 39 tisuća poena

Branimir Korać • srijeda, 22.11.2023.
Pacersi potvrdili nastup u četvrtfinalu, James prvi s više od 39 tisuća poena
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bili susreti In-Season Tournamenta, odigrano je njih pet, a Indiana Pacersi su pobjedom u run and gun susretu protiv Atlante osigurali četvrtfinale...

Philadelphia je upisala domaći poraz u produžetku od Cleveland Cavaliersa koji su bili bolji sa 122:119. Joel Embiid imao je priliku na kraju produžetka donijeti pobjedu Sixersima, ali nije ubacio. I u produžetku su Sixersi imali prilika, međutim nije ovo bio njihov dan, oslabljeni Cavsi bez Mitchella i dalje drže šanse za prolaz u četvrtfinale.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjednika su predvodili Darius Garland s 32 poena i osam asistencija, Jarrett Allen s 26 poena i 13 skokova i Max Strus s 20 poena i šest asistencija.

Kod Sixersa Embiid je završio s 32 poena i 13 skokova, a Tyrese Maxey dodao je 30 poena i šest asistencija.

Toronto Raptorsi ostaju i dalje bez pobjede u In-Season Tournamentu, novi poraz upisan je protiv Orlando Magica koji je u naletu i ima četiri vezane pobjede. Magic je bio vrlo uvjerljiv i glatko je slavio sa 126:107.

Predvodili su ga Paolo Banchero s 25 poena i pet skokova i Jalen Suggs s 18 poena. Kod gostiju Dennis Schröder imao je 24 poena, a Pascal Siakam 16 poena i osam skokova.

Hawksima nisu strane divlje utakmice s ogromnim brojem poena, a obrana im nije bila niti na kraju pameti i u dvoboju protiv Pacersa. U jurnjavi i napucavanju Indiana je bila uspješnija i slavila je 157:152. Ne, nije bilo produžetka.

Tyrese Haliburton predvodio je Indianu s 37 poena i 16 asistencija, Buddy Hield dodao je 24 poena, a Obi Toppin 21 poen. Kod Hawksa Trae Young ubacio je 38 poena uz osam asistencija, Dejounte Murray 28 poena, a Bogdan Bogdanović 26. Pacersi su ovom pobjedom izborili četvrtfinale In-Seasona.

LeBron James ispisao je povijest, postao je prvi igrač koji je prebacio 39 tisuća poena. Uspio je to u visokoj pobjedi Lakersa protiv Jazza 131:99. Lakersi su tako postali prva momčad koja je upisala sve četiri pobjede u skupini i imaju zagarantirano mjesto u četvrtfinalu.

U ovom susretu Anthony Davis ubacio je 26 poena uz 16 skokova, D'Angelo Russell 20 poena, a James je na putu do velikog dosega ubacio 17 poena uz sedam skokova i devet asistencija. Kod Jazza Omer Yurtseven ubacio je 18 poena, a Luka Šamanić dobio je osam minuta, promašio jedan put za dva i dva šuta za tri te uhvatio tri skoka. Bio je jedini igrač Jazza s klupe koji nije došao do poena.

NBA:
Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 119:122 produžetak
Orlando Magic - Toronto Raptors 126:107
Atlanta Hawks - Indiana Pacers 152:157
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 131:99
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 120:107 (Kevin Durant 31p, 9as/Jerami Grant 26p, 6as)

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!