Ostali sportovi

Gradonačelnica Pariza ističe problem javnog prijevoza za Olimpijske igre

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 23.11.2023.
Gradonačelnica Pariza ističe problem javnog prijevoza za Olimpijske igre

Pariz i dalje ima određenih problema u organizaciji Olimpijskih igara. Gradonačelnica Anne Hidalgo ističe nedovoljan broj i učestalost vlakova, kao i sklanjanje beskućnika i mostova tijekom održavanja istih...

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo procijenila je da javni prijevoz u glavnom gradu Francuske u vrijeme Olimpijskih igara 2024. neće moći udovoljiti potrebama, navodeći kao razlog nedovoljan broj i učestalost vlakova na određenim mjestima.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gradonačelnica Pariza je u emisiji Quotidien na kanalu TMC ustvrdila da grad neće biti spreman po pitanju transporta i sklanjanju beskućnika s ulica i mostova tijekom Igara.

"Još uvijek imamo poteškoća u svakodnevnom prijevozu i ne možemo postići potrebnu razinu točnosti i udobnosti za Parižane za vrijeme Igara. Zapravo, postoje mjesta gdje prijevoz uopće neće biti moguć jer neće biti dovoljnog broja vlakova. To je odgovornost regije Île-de-France i vlade."

Mobilnost u pariškoj regiji tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u ljeto 2024. predstavlja izazov za vlasti, koje su se obvezali na stopostotni pristup mjestima natjecanja sredstvima javnog prijevoza.

Organizatori očekuju da će na Igre doći gotovo 15 milijuna gledatelja i akreditiranih osoba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!