Nogomet

Jovićevićev Al-Raed izgubio zbog tri primljena gola u sudačkoj nadoknadi

Petar Jenjić • petak, 24.11.2023.
Jovićevićev Al-Raed izgubio zbog tri primljena gola u sudačkoj nadoknadi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odigrane su četiri utakmice 14. kola saudijskog prvenstva. Izdvaja se poraz Al-Raeda, kojeg vodi Igor Jovićević, rezultatom 4:3...

Momčad Al-Ettifaqa remizirala je na domaćem terenu protiv Al-Ittihada rezultatom 1:1. Ostao je na istoj razdaljini od današnjeg protivnika, sada ima 23 boda, a gost 25.

Igraj na saudijsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Georginio Wijnaldum doveo je u vodstvo Al-Ettifaq u 41. minuti, da bi bod gostima donio Abderrazak Hamdallah u 54. minuti.

Al Riyadh je u velikoj drami slavio u gostima kod Al-Taawona rezultatom 2:1, iako je domaćin imao vodstvo nakon prvog poluvremena preko Joaa Pedra.

U 56. minuti Musa Barrow propustio je podebljati vodstvo domaćina iz penala, da bi šest minuta kasnije njegova ekipa ostala s igračem manje nakon isključenja Abdulfattaha Adama.

Saleh Al Abbas poravnao je rezultat u 72. minuti, a duboko u sudačkoj nadoknadi gosti su dobili penal. Pokušaj Abdulhadija Al Harajina obranio je Mailson, ali je isti ponovljen.

Tada je precizan bio Birama Toure koji je zabio za pobjedu, a njegova ekipa ostala s igračem manje nakon što je isključenj stoper Mohammed Al Shwirekh.

Al Nassr je slavio kod kuće s 3:0 protiv Al Akhhdouda i tako barem privremeno stigao na samo bod zaostatka za vodećim Al-Hilalom. U 13. minuti zabio je Sami Al Naji, da bi u nastavku Cristiano Ronaldo zabio dva gola u 77. i 80. minuti.

Za pobjednički sastav u 55. minuti ušao je Marcelo Brozović.

Al-Raed kojeg vodi Igor Jovićević, imao je vodstvo od 3:1 sve do sudačke nadoknade drugog poluvremena, ali na koncu je izgubio rezultatom 4:3.

Gosti su poveli preko Julija Tavaresa, dok je na 2:0 podebljao Yahya Sunbul. Do kraja poluvremena Bernard Mensah smanjio je zaostatak domaćina, a gosti ostali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Mansoura Al Benshe.

Ipak, Al-Raed poveo je s 3:1 u 72. preko Karima El Berkaouija, ali u sudačkoj nadoknadi primio je čak tri pogotka. Prvo je u 92. autogol zabio Abdullah Al Fahad, u 99. minuti je iz penala ponovno zabio Mensah, a u 100. minuti za pobjedu je poentirao Virgil Misidjan.

Za domaću momčad je u 56. minuti ušao Marko Dugandžić.

Saudijska Premier liga, 14. kolo:
Al-Ettifaq - Al-Ittihad 1:1
Al-Taawon - Al Riyadh 1:2
Al Nassr - Al Akhdoud 3:0
Al Taee - Al-Raed 4:3

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!