Rukomet

Obrvan: 'Kad je bilo najvažnije smogli smo snage privesti utakmicu kraju'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.11.2023.
Obrvan: 'Kad je bilo najvažnije smogli smo snage privesti utakmicu kraju'

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je Crnu Goru 26:25 u trećem kolu Croatia Cupa i i tako osvojila ovaj pripremni turnir. Utakmicu i cijele pripreme prokomentirao je izbornik Ivica Obrvan...

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan prokomentirao je pobjedu protiv Crne Gore u drugoj utakmici Croatia Cupa, a ujedno i posljednjoj provjeri pred Svjetsko prvenstvo.

Igraj na Svjetsko prvenstvo (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Uvijek je lijepo pobijediti, čestitke djevojkama na borbenosti u čudnoj utakmici. Igrali smo s Crnom Gorom koja nam može biti protivnik na Svjetskom prvenstvu u drugom krugu. Ne možete puštati i kalkulirati, a opet želite nešto skriti, tako i oni, tako i mi."

"Prvo smo poluvrijeme bolje izgledali, napadali smo protiv 6-0 obrane. Odlučio sam svim igračicama dati otprilike jednaku minutažu, bez obzira na rezultat. Utakmica je takva, uvijek je dobro kad se dobije, imali smo krizu kod zamjena, nismo se najbolje snalazili u situacijama s 5-1 obranom, ali kad je bilo najvažnije smogli smo snage privesti utakmicu kraju. Idemo sa samopouzdanjem na Svjetsko prvenstvo", nastavio je Obrvan.

Najučinkovitija je bila Tina Barišić.

"Imam sreću što Tinu poznajem iz kluba, četiri mjeseca s njom radim i znam njene kapacitete. Znam što može, ako je na svom nivou. Uvijek ima hrabrost, motiv ići na glavu. Ona je večeras možda najviše povukla, imala je i najveću minutažu, drago mi je zbog nje. Sve druge cure su u nekim idjelovima susreta bile na visini zadatak. Tea Pijević je prvo poluvrijeme bila izuzetno dobra. Probali smo i neke varijante s 5-1 obranom, s Kristinom Prkačin. Mia Brkić je na kraju dobila minutažu, to je velik potencijal na pivotu, šteta što ne igra više u Metzu. Ona je velika budućnost za hrvatski rukomet. Bez obzira na rezultat, odlučio sam ovako rasporediti minutažu. I onda kada to napravite, a pobijedite, onda vam je još i draže."

Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu igra se 1. prosinca protiv Senegala.

"Da ne ispada da ponavljam stalno kao papagaj. Ja sam novi, odradili smo pet radnih dana s curama. Nešto smo pokušali promijeniti i nešto smo i napravili. Gledali smo dosta videa u pripremi za Senegal. Nismo spremne do kraja, niti bi mogli biti, ali vjerujem da ćemo prve dvije utakmice, posebno kada dajemo naglasak na Senegal, do petka biti u još boljem stanju."

FOTO: Uroš Hočevar / Kolektiff Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!