Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti gostuju u Trebinju: 'Želimo osigurati komotniju situaciju za četvrtfinale'

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 28.11.2023.
Odbojkašice Mladosti gostuju u Trebinju: 'Želimo osigurati komotniju situaciju za četvrtfinale'
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Odbojkašice zagrebačke Mladosti gostuju u Trebinju kod Gackog u prvom susretu osmine finala CEV kupa. Ove ekipe se dobro poznaju te će hrvatske predstavnice pokušati doći do što boljeg rezultata uoči uzvrata...

Odbojkašice Mladosti, aktualne hrvatske prvakinje, u osmini finala CEV kupa gostuju u Trebinju, u srijedu 29. studenoga u 18 sati, protiv prvakinja BiH ekipe Gacko. Ekipe koju su već upoznale na prvom turniru kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja, polovicom prošlog mjeseca u Zagrebu, kada su Zagrepčanke slavile s 3:1.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladostašice su na poludnevni put autobusom krenule u utorak, a prije odlaska trener Miodrag Miki Stojaković je rekao:

"Imaju isti sastav protiv kojeg smo igrali, dakle znamo ih, pobijedile su u međuvremenu i izbacile karlovački Kelteks oba puta u pet setova u CEV Kupu, s kojim mi baš igramo u subotu, ali smo se bez obzira na to opskrbili novim snimkama. Radi se o odličnoj, iskusnoj ekipi koja vrlo malo griješi, a prošlog su vikenda osvojile domaći Superkup što znači da su u dobroj formi te pune samopouzdanja. Spomenut ću samo da je njihova srednja blokerica Gajić napravila čak 25 poena, što dovoljno govori o njezinom iskustvu, ali i načinu kako ta ekipa igra. Mi smo ih već jednom pobijedili, ali se ne zavaravamo time, već utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno, sa željom da si već prije uzvrata osiguramo komotniju situaciju za četvrtfinale."

Zagrepčanke su posljednju utakmicu, derbi Superlige, odigrale neočekivano kod kuće u pet setova, i pobijedile doduše na kraju, no definitivno to nije bilo za očekivati od vodeće ekipe prvenstva.

"Ribola Kaštela je odigrala jednu od svojih ponajboljih utakmica u posljednje vrijeme, dok smo mi preopušteno ušli u meč. Mislili smo da je dovoljno samo se pojaviti, ali to tako ne ide, jer protiv nas svaka domaća ekipa grize, svjesna da nema zapravo što izgubiti. Bili smo mi, treba biti iskren, na rubu poraza, no sretno smo dobili treći set, a onda se u nastavku vratili na svoje postavke, pogotovo u petom setu u kojem smo apsolutno kontrolirali rezultat. To nam je bila dobra škola, da više ne ulazimo u utakmice s pola snage", reći će na kraju trener Stojaković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!