Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti napravile veliki korak prema četvrtfinalu CEV kupa

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.11.2023.
Odbojkašice Mladosti napravile veliki korak prema četvrtfinalu CEV kupa
Foto: Daniel Kasap/HINA

Odbojkašice Mladosti u prvom susretu osmine finala CEV kupa pobijedile su za tek 56 minuta vrlo uvjerljivo prvakinje BiH, ekipu Gackog u Trebinju s 3:0 (19, 10, 16), pa s lijepom zalihom očekuju uzvrat slijedeći tjedan u Domu odbojke, 5. prosinca.

Gackom to neće biti prvi puta igrati na Savi, jer su prije nekih mjesec dana također gostovale u Zagrebu, na prvom kvalifikacijskom turniru za ulazak u jednu od skupina CEV Lige prvakinja. Tada su mladostašice slavile s 3:1.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ovom susretu u Trebinju, sudeći prema kretanju rezultata, postojala je samo jedna ekipa na terenu, ona zagrebačka. Naime, domaće su u prvom setu od iole pozitivnog rezultata imale tek 2:2, u drugom setu čak niti egal, da bi tek u trećem osjetile što to znači voditi tijekom susreta. Doduše, samo do 6:3, da bi tada mladostašice serijom od 6:0 preokrenule rezultat u svoju korist i na kraju odjurile do 25. poena i konačnih 3-0 u setovima.

Trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković poslije meča je vrlo zadovoljno konstatirao:

"Obzirom da smo već igrali s njima i da smo se i tada dobro pripremili, ovoga nas puta doista nisu imali čime iznenaditi. One su dakle odigrale u skladu s očekivanjima, no zato smo mi odradili sjajnu partiju, maksimalno fokusirano od početka do kraja. U svakom segmentu igre bili smo dominantni i čestitam mojim djevojkama na ovoj sjajnoj partiji."

Stojaković je ponovno odigrao susret s istom postavom, Antunović organizatorica igre, uz pet poena, Mihaljević korektorica, s 15 poena, koliko je imala i primačica-pucačica Pavičić, dok je Ištuk napravila devet, a srednje blokerice Papac deset i Mehić osam. Libero Smoljanović, a u drugom setu i Brašnić.

Mladostašice su imale 14 poena blokom, domaće četiri, sedam as servisa (Gacko pet), 41 poen u napadu (domaće 23), uz 62% prijema servisa (51% Gacko). Tek su u pogreškama ekipe bile izjednačene, po 13 na svakoj strani.

Uz ovakav rezultat vrijedi pogledati i korak dalje, jer pobjednice u obje utakmice u četvrtfinalu igraju protiv pobjednica para Levallois Paris Saint Claud – THY Istanbul. U prvom susretu slavile su Francuskinje kod kuće s 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!