Tenis

Goran Ivanišević jedini Hrvat među nominiranima u godišnjem izboru ATP-a

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.11.2023.
Goran Ivanišević jedini Hrvat među nominiranima u godišnjem izboru ATP-a
Foto: EPA

Goran Ivanišević nominiran je za najboljeg trenera u izboru koji sada već tradicionalno provodi ATP. Konkurencija je žestoka bez obzira što je s Novakom Đokovićem napravio velike stvari...

Treneri biraju najboljeg trenera u 2023. godini, a u najužem izboru nominiranih je Goran Ivanišević. Ivaniševiću će konkurenti biti trener Huberta Hurkacza Craig Boynton, zatim treneri Jannika Sinnera Darren Cahill i Simone Vagnozzi te trener Bena Sheltona, njegov otac Bryan.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U konkurenciji za povratnika godine što uključuje tenisače koji se vraćaju nakon teške ozljede, nalaze se Dominik Kopefer, Gael Monfils, Jan-Lennard Struff i Alexander Zverev.

Četvorica tenisača su i među kandidatima za igrača koji je najviše napredovao ove sezone, a to su Matteo Arnaldi, Christopher Eubanks, Ben Shelton i Jannik Sinner.

U konkurenciji za novaka godine su petorica Next Gen igrača i to Flavio Cobolli, Arthur Fils, Alex Michelsen, Dominic Stricker i Luca van Assche.

Posljednja kategorija nazvana je po Stefanu Edbergu, a namijenjena je onima koji se ističu profesionalizmom i korektnim nastupom na terenu i van njega. Tu su u konkurenciji Carlos Alcaraz, Grigor Dimitrov, Hurkacz i Sinner.

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!