Nogomet

AEK s imperativom pobjede dočekuje na svom travnjaku Brighton

Mihaela Bradovski • četvrtak, 30.11.2023.
AEK s imperativom pobjede dočekuje na svom travnjaku Brighton
Foto: EPA

Danas je na rasporedu peto kolo grupne faze Europske lige, a zanimljiva je situacija u skupini B u kojoj još nitko nije siguran za prolaz, ali niti je eliminiran...

Još su ostala samo dva kola grupne faze Europske lige i već danas saznat ćemo neke koji će proći u nokaut fazu Europske ili Konferencijske lige, ali saznat ćemo i one koji su otpali iz neke od utrka.

Igraj na AEK - Brighton na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo to prijeti atenskom AEK-u koji je trenutno na trećem mjestu u skupini B s četiri osvojena boda. Dodatni problem je što može pasti na posljednju poziciju i onda u posljednjem kolu morati u Amsterdamu svladati Ajax da uopće dohvati nokaut fazu Konferencijske lige.

Takvo što može se dogoditi u slučaju da AEK izgubi od Brightona, a Ajax u gostima upiše pobjedu protiv Marseillea. Međutim postoji i bolji rasplet za AEK u kojem može na kraju završiti čak i na vrhu.

Preduvjet za takvo što je da za početak upiše pobjedu protiv Brightona pa onda napravi isto i u Amsterdamu. Vrlo vjerojatno će mu trebati najmanje četiri boda da bi dohvatio jednu od prve dvije pozicije.

Brighton ima komotniju situaciju, ali i dalje ne potpuno bezbrižnu. Njemu pobjeda definitivno donosi nokaut fazu Europske lige, a ukoliko bi danas remizirao, u posljednjem kolu trebao bi mu također remi protiv Marseillea.

Sve kombinacije u ovako neizvjesnoj utrci su posve otvorene i moguće te ih ne treba odbaciti. Najbolje je što niti jedna kombinacija u biti ne zvuči nemoguće.

Što su rekli

Matias Almeyda, trener AEK-a: "Ovo je vrlo važna utakmica za nas, utakmica je to protiv protivnika koji igra stvarno impresivno. Pokušat ćemo ponovno učiniti utakmicu neizvjesnom, a igrači moraju biti svjesni kako je protivnik težak, ali i da igramo 11 protiv 11."

Roberto de Zerbi, trener AEK-a: Svakako želimo pobjedu, ali znamo da nas očekuje vrlo teška utakmica. AEK je vrlo dobra momčad koja ima jasan plan igre i morat ćemo biti u svom najboljem izdanju. Atmosfera će biti vruća i moramo biti spremni za takvo što."

Mjesto, vrijeme, sudac

Atena, OPAP Arena, 18:45

Sudac: Sandro Scharer (Švicarska)

Nedostaju

AEK: Fernandes

Brighton: Enciso, Estupinan, Fati, Lamptey, March, Webster, Welbeck, Van Hecke

Prošli dvoboj

AEK je slavio u Engleskoj s 3:2 golovima Sidibea, Gaćinovića i Poncea. Pogotka za domaćina postigao je Joao Pedro.

Prognoza

Važan dvoboj za obje momčadi, AEK mora do pobjede, ali Brighton ima dovoljno kvalitete da mu pokvari planove.

FOTO - EPA, OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!